Újdonságokkal nyitott a katonai emlékpark

2017. március 12., 16:12 szerző: Silye Sándor fotós: Koppán Viktor
komment
Pákozd – Szombaton érdekes programokkal, elismerések átadásával megnyitották a Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely nyolcadik nyári évadának a programjait.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Görög István, a KEMPP ügyvezetőjének köszöntője, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára megnyitója után átadták A Katonai Emlékparkért emlékérmeket, a többi között Fülöp Gyulának, Vakler Lajosnak, és munkatársunknak, Molnár Artúrnak is.

– Tisztelet a bátraknak! – ez a jelmondata a március 15-ei ünnepségeknek. E helyszín az 1848/49-es szabadságharc katonáinak a vére által megszentelt föld, akik nagyon is megérdemlik a tiszteletet. Ma is szükség van katonáink bátorságára, akár a külföldi missziókban, akár határaink védelmében – mondta Vargha Tamás.

Érdekes programok résztvevői lehettek a jelenlévők, volt kiállítás-megnyitó, séta a parkban a KEMPP okostelefonos applikáció segítségével, „Kalandút” a Raptor Laser Tag (lézerharc) pályán, de látható volt a Barátság kemence fejlesztése is.

– E hely történelmi jelentősége kiemelkedő. A szomszéd Székesfehérvár katonaváros, sok fehérvári ismerheti meg azt a hagyományt, ami itt, Pákozdon látható – így szólt Róth Péter, alpolgármester, a megyeszékhely jelenlévő képviselőinek a nevében.

Láthattuk új kínálati elemként a BaKAland katonai akadálypályát. A BaKAland az akadálypálya kicsinyített mása, további elemekkel bővítve, úgymint légpuska lövészet, kézigránát célba dobás, aknakeresés. A Raptor lézerharc szimulációs stratégiai kalandjáték, amit kortól, nemtől függetlenül bárki játszhat. A játékeszközök infravörös jellel működnek, és veszélytelenek.

– A sok és változatos nyári programunkra, a kiemelt rendezvényeinkre is mindenkit várunk. Ilyenek a katonai toborzást szem előtt tartó zenei programok, a 8. Honvéd Fesztivál szeptember végén. Idén is igyekszünk a katona művészetet teljes formájában bemutatni. Lesz irodalmi est, kiállítások, tánc, verbunk – jelentette ki Görög István.

Silye Sándor

2017. március 12., 16:12 szerző: Silye Sándor fotós: Koppán Viktor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...