Hírek

2016.05.20. 15:11

Katonák szállták meg a pláza előtti teret - robbanószert keresett a kutya

Székesfehérvár – Megszállták a katonák a pláza előtti teret. Voltak robbanókereső kutyák, fegyverek és terepszínű egyenruhák is – de szerencsére most csak bemutatót tartottak.

S. Töttő Rita

A világ sajnos már többször bebizonyította az elmúlt időszakban is, hogy igenis szükség van a katonaságra – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester pénteken a „Fehérvár katonái” című rendezvényen, ahol immár hagyományosan bemutatkozhattak a különböző haderőnemek parancsnokságai.

A polgármester emellett kiemelte: ennek a tevékenységnek a legfontosabb központja Magyarország vonatkozásában éppen Székesfehérvár. Ez a hét a katonák megbecsültségét hivatott növelni és a civilekhez közelebb hozni e hivatás szépségét és sokszínűségét egyaránt.

Ugyanitt indították el a „Mind egy szálig” jótékonysági kampányt is, amely május 27-ig tart. A kezdeményezés lényege, hogy aki szeretne, adományával támogathatja a hadiözvegyeket, a hadiárvákat, a város katonai emlékhelyeinek ápolását, mindezzel kifejezheti tiszteletét Székesfehérvár hősei előtt. Az adományokat két helyszínen, a Liszt Ferenc utca Alba Plaza felöli végén és a Városház téri II. világháborús emlékműnél, a Harangnál gyűjtik egy héten át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!