Hírek

2017.07.07. 19:20

Kell a jó szakember és a kiváló ember

Péntek délután, a Budai úti campuson rendezték meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának diplomaátadó ünnepségét.

Szanyi-Nagy Judit

Beszédében Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora elmondta: idén 177 hallgató teljesítette sikeresen a záróvizsgát. Köztük vannak földmérők, földrendezők, villamosmérnökök, műszaki menedzserek és mérnök informatikusok is. - Munkám során tárgyilagos leszek és ragaszkodom az igazsághoz - emelte ki a rektor a mérnöki eskü egy sorát, majd hozzátette: mindez szükséges, hogy végigkísérje a diákokat a munka folyamatában is, hiszen a hallgatók rövid időn belül vezetőként, nagy felelősséggel dolgoznak majd.

Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja szót ejtett a megújult épületről és arról is, hogy szeptembertől gépészmérnök képzés is indul Székesfehérváron. Útravalóként kiemelte: hihetetlenül fontos a sok jó szakember és a kiváló ember.

- Találékony, sokoldalúan képzett, sok feladatra alkalmas, meglátja az új lehetőségeket és megoldásokat az emberi és a műszaki oldalról egyaránt - definiálta a mérnök szót Vajda István, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja.

Mészáros Attila alpolgármester gratulált a diplomásoknak, és megköszönte, hogy ezt a várost választották a hallgatók és a vezetők is.

Az ünnepségen részt vett még Seebauer Márta, az Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese, Földváry Lóránt, az Alba Regia Műszaki Kar kutatási dékánhelyettese, Busics György, a Geoinformatikai Intézet igazgatója, Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Gergely Edit, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!