Hírek

2016.12.08. 10:17

Kéménytűz miatt kellett beavatkozni Csóron

Kéményben lerakódott korom és kátrány égett Csóron, a Fő tér egyik épületében december 7-én.

A segélykérő hívást követően a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

A kéményben tapasztalható izzás mellett a magas hőmérséklet meggyújtotta a padlástér fából készült padlószerkezetét és a két lakószint között kialakított, úgynevezett stukatúr szerkezetű födémszerkezetet is, amelyeket a tűzoltók megbontottak az oltás érdekében. A kémény visszahűtéséhez és a megbontott épületrészek oltásához három vízsugárra volt szükség. Az első emeleten három lakás található, amelyek közül abba, amelyikben a kéménytűz volt nem lehetett visszaköltözni, az ingatlan három lakója rokonokhoz költözött a helyreállítás idejére.

Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A fenti tűzeset is rávilágít arra, hogy a különböző ingatlanok, ezen belül az otthonok tűzvédelmi biztonsága érdekében elengedhetetlen, hogy az égéstermék elvezetők a vonatkozó előírásoknak megfelelő műszaki állapotban legyenek.

A kémények megfelelő műszaki állapotával, továbbá az élet és vagyonbiztonsággal kapcsolatban az alábbi linkekre kattintva olvashat részletes információkat.

BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!