Hírek

2015.07.14. 13:58

Kémiai irtás lesz Velencei-tónál

Velencei-tó - A múlt heti vihar több helyen meghiúsította a vérszívók elleni küzdelmet, de a héten folytatódik a szúnyogirtás a megyében: földi kémiai módszerrel irtanak.

Egy hónapja zajlik az országban a szúnyogirtás, melynek következő szakaszában 47 ezer hektár légi kémiai, s mintegy 33 ezer hektár földi kémiai és ezer hektár biológiai kezelés valósul meg országszerte beleértve a Balatont, a Velencei-tavat és a Tisza-tavat - adta hírül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Szabó-Bisztricz Anett szóvivő kérdésünkre hozzátette: - hétfőn a rossz idő miatt ugyan elmaradt Velencén az irtás, de kedden pótolták.

Sajnos a múlt heti gyérítéseket is kedvezőtlenül befolyásolta a július 8-i vihar, hiszen több helyen sem sikerült elvégezni a kezeléseket, így például Székesfehérvár és térsége is kimaradt az irtásból. A tapasztalat ettől függetlenül azt mutatja, hogy ahol voltak kezelések, ott hatékonyak voltak. A Velencei-tó környékén is folytatódnak a munkálatok: az előkészítés befejeződött s kedden megkezdődtek a kezelések.

Folyamatosan történik a központi szúnyoggyérítési programba időközben bejelentkező települések kérelmeinek teljesítése, ám Fejér megyében az igazgatósághoz eddig nem érkezett kérés sehonnan arra, hogy plusz gyérítésre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!