Hírek

2015.03.27. 16:54

Kerekesszékből a világ

A fiatalok a Viktória központban megtapasztalhatják, milyen kerekesszékben közlekedni, mekkora segítség egy terápiás kutya.

feol.hu

A Viktória Rehabilitációs Központ és a Talentum Református Általános Iskola közös szervezésében elkezdődött érzékenyítő programsorozat célja, hogy minél több információt kapjanak az iskola tanulói és pedagógusai a fogyatékkal élők életéről, örömeikről és nehézségeikről.

A gyerekek nagyon élvezték a kutyákkal való feladatokat
Fotó: Viktória

A programsorozat februárban indult, azóta minden pénteken érkezik a központba az iskolából egy kisebb csoport. A gyerekek kipróbálhatták, hogy milyen kerekesszékben közlekedni egy akadálypályán, ahol akár csak egy tanteremben állandó akadályokba, székekbe, asztalokba ütköznek. Azt is megtapasztalhatták, milyen nehéz egy kerekesszéket irányítani vagy azzal közlekedni. A gyerekek az egymásra utaltság érzését is átélhették, amikor egymást kellett tolniuk, segíteniük az állandóan változó akadályok között.

A program igazi különlegessége a kutyás terápiás foglalkozás volt, ahol a gyerekek már-már barátként üdvözölték Nita és Mézi kutyát, akik türelmesen és jókedvűen fogadták a hatalmas érdeklődést, a sok simogató kezet. A kutyák által a gyerekek szembesülhettek azzal a rengeteg lehetőséggel és segítségadási formával, amivel egy segítő kutya könnyebbé teheti egy fogyatékkal élő ember mindennapjait. A gyerekek kipróbálhattak egy igazán érdekes sportágat, az agility-t is, amikor a kutyáknak felállított akadálypálya mellett kerekesszékkel haladva kellett különböző utasításokat adni. A gyerekek nagyon élvezték a kutyákkal való feladat végrehajtását - fogalmazott Berdó Gábor,a Viktória Rehabilitációs Központ munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!