Hírek

2017.05.26. 17:20

Országtúra, kerékpárral - Fehérvárt is útba ejtette az SM-beteg túravezető

Pénteken kora délután érkezett a Városház térre kerékpárral Ternován Zoltán, aki országkerülő túrára indult az autoimmun betegekért.

Bokros Judit

Az Országalmánál Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi és sport tanácsnoka fogadta Ternován Zoltánt és kísérőit. Ezután aláírta az út hivatalos zászlaját és beírt az emlékkönyvbe is, valamint ajándékcsomagot adott át.

Fotó: Koppán Viktor

A II. Kerékpáros Országkerülést a Te Se Add Fel! Egyesület kezdeményezte az autoimmun betegségben szenvedők bátorításáért. A túra május 13-án indult Esztergomból, a végállomás pedig szombaton lesz, Budapesten. Amint azt Ternován Zoltán (aki SM-beteg) elmondta: útközben többen csatlakoztak hozzá, ki hosszabb, ki rövidebb ideig. A közösségi médiában is sokan követik az eseményt, amely a tapasztalatok szerint elérte célját. Vagyis, felhívja a figyelmet az autoimmun betegségben (például Sclerosis Multiplex) szenvedőkre, és bátorítást ad nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!