Hírek

2014.07.14. 15:45

Gyilkosság a tabajdi pálinkaházban - Keresik a tettest

Székesfehérvár, Tabajd – Szeptember 4-én kezdődik a 2012-ben nagy vihart kavart pálinkaházi emberölés tárgyalása.

Klecska Ernő

A tabajdi pálinkaház főzdevezetője 2012. január 13-án holmijait hátrahagyva tűnt el munkahelyéről. A 47 éves újfehértói férfi holttestére hosszas internetes és kutyás keresés után a vaskoronggal lefedett cefretartó aknában találták rá. A gyilkosság elkövetésével egy kollégáját, egy középkorú váli férfit gyanúsították – ő jó ideig házi őrizetben is volt. Az emberölés bűntette miatt indult bűnügyben a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást megszüntette, az áldozat rokonai ezért pótmagánvádat kezdeményeztek – tudta meg lapunk. – A tárgyalás szeptember 4-én, a Székesfehérvári Törvényszéken kezdődik – tájékoztatott Oláhné Szurok Szabina, a törvényszék sajtószóvivője.

Amint arról lapunk részletesen beszámolt: a főzdevezető abban az évben kezdett el dolgozni a tabajdi pálinkafőzdében főzdevezetőként. eltűnése napján, pénteken reggel még beszélt a feleségével, s azt mondta, munka után indul haza kocsival. Munkatársa nem sokkal dél előtt vette észre, hogy leállította a pálinkafőző berendezést, és nyomtalanul eltűnt, otthagyta a kocsit, telefonját, pénztárcáját és a kabátját is. Délelőtt még fogorvoshoz ment volna, de oda már nem érkezett meg.

Újabb rejtély: a kollégák a maradványok megtalálása előtt napokkal engedték le a cefrét, akkor csak az volt az aknában

Fia, miután helyben és a kórházakban, rendelőkben is hiába kereste, értesítette a rendőrséget, a polgárőrséget. Átkutatták a főzde környékét is, de sehol sem találták a család az interneten is keresést indított.

A férfi maradványaira 19 nap után a főzde tulajdonosának apósa és a raktáros talált rá, amikor együtt felnyitották az épület előtti, súlyos vaskoronggal lefedett cefretartó aknát, amit rendszeresen le kellett szivattyúzni.

Az emberölés bűntette miatt indult bűnügyben a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást a gyanúsítottal szemben megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte el. A elhunyt hozzátartozója képviselőjének panaszát a Legfőbb Ügyészség március 4. napján elutasította - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra, a főügyészség sajtószóvivője.

Az áldozat családja pótmagánvádat indított erősítette meg információinkat Magyar György ügyvéd, a hozzátartozók jogi képviselője, aki szerint az orvosi szakvélemény az ő álláspontjukat erősíti, s az ítélet megalapozhatja a család kártérítési igényét.


Előzmények

https://www.feol.hu/cimlapon/miert-oltek-meg-a-tabajdi-palinkafozobol-eltunt-ferfit-1119677

https://www.feol.hu/cimlapon/tabajdi-gyilkossag-meg-harom-honap-elozetes-1117278

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!