Hírek

2017.03.10. 06:29

10 ezer euróért szúrta hasba a pénzváltót a 26 éves férfi Fehérváron (frissítve)

Székesfehérváron egy 26 éves férfi késsel támadt rá egy pénzváltással foglalkozó férfire, akinek életveszélyes sérüléseket okozott. Indítványozták az előzetes letartóztatást.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2017. március 8-án este egy férfiról, akinek szúrt sérülései voltak. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés eredményeként beazonosítottak egy 26 éves székesfehérvári férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható volt. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a pénzváltással foglalkozó férfival pénzváltás ürügyén találkozott és a találkozón –anyagi haszonszerzés céljából - több alkalommal megszúrta egy késsel.

A rendőrök az elkövető autóját az M7-es autópálya közelében megtalálták, a férfi pedig az autópálya Balaton irányába vezető pályatestére futott, ahol az egyenruhások 2017. március 9-én hajnalban elfogták. A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Frissítés:

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki 2017. március 8-án az esti órákban egy székesfehérvári parkolóban a pénzváltás ürügyével helyszínre csalt sértettet pénzszerzés szándékával egy késsel hasba szúrta.

A gyanúsított a fenti időben pénzváltás ürügyével beszélt meg találkozót a sértettel, ténylegesen azonban pénzszerzés szándékával érkezett a helyszínre egy előzetesen magához vett mintegy 15 cm pengehosszúságú késsel. A sértettet 10.000 Euro megszerzésének a szándékával több alkalommal hasba és mellkas tájékon szúrta, amely miatt életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Az elkövetett bűncselekmény törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 10-től 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A Fejér Megyei Főügyészség az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására tett indítványt.A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt a letartóztatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!