Hírek

2017.08.21. 17:48

Kész a Móricz utca - Összesen 8000 négyzetméteren újult meg!

SZÉKESFEHÉRVÁR Befejeződött a Móricz utca felújítása. Deák Lajosné a sofőröket a nagy sebességre csábító, új aszfalton is biztonságos vezetésre kérte.

Majer Tamás

A Móricz Zsigmond utcában május végén kezdődött a város lakóit 1971 óta kiszolgáló, jócskán elhasználódott aszfalt cseréje. A munka a Széna tér magasságától a Huba közig tartó első üteme már június végén befejeződött.

Tegnap volt a második ütem, vagyis a Huba köztől a Géza utcáig tartó szakasz műszaki átadója. Természetesen már a teljes utcát használhatják az autósok. Az átadón  Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Bozai István, a kivitelezést végző Városgondnokság vezetője mondott néhány szót a beruházásról. A képviselő elmondta, hogy az összesen 8000 négyzetméter utcafelületet érintő felújításnak örülnek az itt élők.

Három hónap alatt végeztek az utca aszfaltjának cseréjével

– Meg kell tanulni rajta közlekedni. Mivel jó lett az utca felülete, vonzza az autókat a száguldásra. Vigyázni kell vele! – hívta fel a közlekedők figyelmét az óvatos vezetésre Deák Lajosné.

Bozai István a felújítás második üteméről elmondta, hogy a 4500 négyzetméternyi kopóréteg csere és a 60 akna fedlap cseréjét magába foglaló beruházás több mint 42,5 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!