Hírek

2017.09.04. 11:09

Két perc sem kellett a gyerekeknek az iskola elhagyására

Székesfehérvár – Az István Király Általános Iskolában is tűzriadó gyakorlatot hajtottak végre hétfőn a város külső védelmi tervének gyakorlatához kapcsolódva.

Bokros Judit

A pénteki első, még laza iskolai nap után a hétfői első tanítási napon már izgalmakban is volt része a fehérvári oktatási intézményekbe járó diákoknak. Az általános és középiskolákban, illetve a felsőoktatási intézményekben ugyanis délelőtt tűzriadó gyakorlatot tartottak. Erre Székesfehérvár külső védelmi tervének részleges gyakorlása kapcsán került sor, ezért szólaltak meg többször is a szirénák a városban. (A lakosságnak, gyakorlat lévén, semmi teendője nem volt.)

A gyerekek fegyelmezetten vonultak tanáraik kíséretében (Fotó: Pesti Tamás)

Az István Király Általános Iskolában azonban (sok egyéb intézményhez hasonlóan) 10.40-kor, a kolomp-és csengőszóra nagyon is megmozdultak a gyerekek és a tanárok, akik a meghatározott rend szerint hagyták el az épületet. Az udvaron gyülekező osztályokhoz ezután az igazgató, Krählingné Kovács Tünde szólt, aki elmondta: 1 perc 59 másodperc alatt sikerült végrehajtani a kivonulást.
A diákok a pedagógusokkal ezután visszatértek a termekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!