Hírek

2017.03.26. 08:57

Két túlélőt és egy gázpalackot mentettek ki a füsttengerből

Átláthatatlan füstből mentettek ki két „túlélőt” és egy gázpalackot az Önkéntes Tűzoltóság Pázmánd tűzoltói a hétvégén, Velencén az egykori gyermektábor étterméből, egy faházból. Mielőtt az olvasó megijedne, elmondjuk, hogy egy "éves minősítő gyakorlaton" történt a különleges mentés.

E. Várkonyi Péter

Csaknem húsz tűzoltó összehangolt munkája volt ez a minősítő gyakorlat, amelynek tematikáját minden esetben a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székesfehérvári kirendeltsége állítja össze. A pázmándiak, a megyében két évvel ezelőtt elsőként tették le a minősítő vizsgát, így önállóan is beavatkozhatnak a káresetek helyszínén. Önállóan dolgozhatnak tűzben, önállóan menthetnek balesetnél és műszaki mentésnél.

 

Ennek feltétele a minden évben megismételt, és minden évben más stílusú összehangolt gyakorlat. Ennek sikere esetén fennmaradhat az önálló beavatkozási jogviszony. Ez most sikerült a pázmándi csapatnak, Lukács Sándor, - aki egyébként a hivatásos tűzoltóság törzszászlósa is – tűzoltás-vezető irányításával. Az elvégzett feladatot Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székesfehérvári kirendeltségnek felügyelője, „megfelelő" minősítéssel értékelt. A pázmándi önkéntesek alkalmassága így egy évvel meghosszabbodott. A környék és a körzet lakói megnyugodhatnak, hogy a segítség továbbra is a lehető leggyorsabban érkezik majd, ha erre szükség lesz, a közelmúltban kapott ezer liter befogadására alkalmas Mercedes fecskendővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!