Hírek

2016.06.21. 18:40

Két keréken a Gaja-völgybe: elkészült a Magyar Kerékpárosklub új biciklis térképe

Gaja-völgy, Csepel-sziget, Debrecen és környéke – a Magyar Kerékpárosklub most elkészült térképei ezekre a helyekre csábítják a biciklis turistákat.

feol.hu

A tavalyi Hírlap Bringatúrán egy óriási molinóra festve mutatta be először a Magyar Kerékpárosklub fehérvári szervezete azt a túraútvonalat, amely az Összetekerünk című, zöldturizmus fejlesztési program részeként mostantól térkép formájában is látható, kézbe vehető. A túrát tavasszal ki is próbálhatták már a biciklisek, a szervezet áprilisban közös tekerésre hívott, hasonló akciókat a jövőben is terveznek – mondta a fehérvári területi szervezet vezetője, Pásztor László kedden a szerkesztőségben, amikor átadta nekünk a kézbe simuló, az útvonalon fellelhető látványosságok fotóit, a róluk szóló rövid leírásokat és a lehetséges pihenőpontokat is tartalmazó térképeket.

A még nyomdaszagú, új térképekből a Hírla szerkesztősége is kapott, azzal a biztatással: használjuk minél gyakrabban! A képen Hajnal Csilla, Zajácz D. Zoltán, Pásztor László és Szilágyi Sándor

– Igazán büszke vagyok erre a kiadványra, sokat dolgoztunk érte, a társaim tavaly nyáron vagy ezer kilométert tekertek, hogy olyan útvonalat állítsanak össze, amely bátran ajánlható mindenkinek. Ez itt, a Gaja-völgybe vezető akár kisgyerekkel is bejárható, biztonságos és nem megerőltető. Az új térképet a Tourinform irodákba, a TDM irodákba visszük majd el. A Velencei-tó mellett mindenképpen szeretnénk terjeszteni: ez a vidék nagyon alkalmas a biciklizésre, jó lenne, ha minél többen megismernék a lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!