Hírek

2016.07.26. 18:07

„Ketrecek” a piacon, de miért?

Székesfehérvár - Olvasónk szerint az egész piac sötétté vált, mert az ablakok elé „ketreceket” telepítettek.

Házi Péter

„Ha a vásárló belép a piac területére, úgy érzi, börtönrácsok közé került. Az ablakok elé telepített ketrecek védőrácsainak lezárása következtében sötét lett az egész helyiség” - véli olvasónk, aki az átalakítás okaira volt kíváncsi.

Pro és kontra: nyomasztóan szűk - sokkal szellősebb. Fotó: Molnár Artúr

Olvasónk, Séllei Lajosné többek véleményét tolmácsolta, amikor úgy fogalmazott, az egész kialakítás egy rémálom, az amúgy is viszonylag kicsi piac nyomasztóan szűk benyomású lett. Az asztalok helye sokkal kisebb és szűkebb lett, így kevesebb egyéni eladó tud jelen lenni.- Azért alakítottunk ki elárusító pavilonokat a piacon, mert az őstermelők csak heti két-három napon árulnak (érthetően, hiszen nekik otthon meg is kell termelniük az árut), így sokszor üres asztalok fogadták a vásárlókat. A pavilonok viszont a boltokhoz hasonlóan kötelező nyitva tartással üzemelnek, így növelni tudtuk az állandóan nyitva tartó elárusító helyek számát - fogalmazott érdeklődésünkre Bozai István városgondnok. Az asztalok elosztásakor egyébként minden őstermelő kapott asztalt, csak kisebb területen kell elférniük.A pavilonokat pedig éppen azért tervezték rácsosra, hogy ne legyenek fallal lezárva, így szellősebbek lettek, talán a fényt sem veszik el annyira a piac belsőbb részeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!