Hírek

2015.08.03. 18:46

Kevesen adnak tejet

Székesfehérvár - Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték hétfőn A Szabadművelődés Házában.

Sebestyén Lilla

Karban ringatott csecsemőkkel, élénk, földön masírozó babákkal, és az anyjuk kezét fogó három éves forma gyermekekkel volt tele A Szabadművelődés Háza.

Az ok nem mindennapi, sokkal inkább éves: augusztus elsején volt az anyatejes táplálás világnapja, ezt ünnepelték hétfőn szülők és szakemberek együtt.

A Szabadművelődés Házában az anyáknak és csemetéiknek is volt alkalmuk kipróbálni a Ringató foglalkozást
Fotó: Koppán Viktor

Radurka Gyöngyi, védőnő és a rendezvény főszervezője elmondta: a cél alapvetően az, hogy népszerűsítsék az anyatejes táplálást és tanácsokkal lássák el a kezdő anyukákat. Ezért a programok is leginkább e témához kapcsolódtak, így Gál Diána, laktációs (szoptatási) szaktanácsadó előadása, aki többek között arról is beszélt, milyen lehetséges alternatívák léteznek arra, hogy az anya munkavállalás mellett is szoptasson és meddig érdemes magunk táplálnunk gyermekünket.

A tanácsadások mellett a rendezvényen azokat a fehérvári anyákat is köszöntötték, akik anyatejükkel, nem csak saját kicsinyeiket táplálják.

A kitüntetettek száma meglepő: összvisz tizenegy.

A főszervező elmondta: manapság sokan félnek a különböző fertőzésektől, vírusoktól. Pedig erre nincs ok: a tejet leadó anyukáknak kötelezően részt kell venniük bizonyos egészségügyi vizsgálatokon, ami garantálja, hogy nem lesz gyermekeinknek baja a kölcsöntej miatt.

A rendezvényen ezek mellett kaphattunk tippeket a babák ápolásával kapcsolatban, megismerhettük a szoptatós párnákat, bemutatkozott a Babahordozó Klub, a Szupermamik, illetve a Ringató is tartott egy zenés foglalkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!