Hírek

2012.08.30. 13:02

Ki lesz a legjobb karaoke-s? Világverseny elődöntőjét rendezik Fehérváron

Székesfehérvár - Szeptember 15-én korhatár nélkül bárki magához ragadhatja a mikrofont a királyok városában is, hogy megmérkőzzön az ország és a világ legjobb karaoke énekese címéért.

Kocsis Noémi

Szakonyi Balázs immár tíz éve figyeli a karaoke énekeseket, hobbiként ugyanis rendszeresen rendez ilyen esteket különböző fehérvári szórakozóhelyeken, de a céges rendezvényeknek is igencsak kedvelt eleme lett mostanság a monitorról dalolás. Mint Balázs mondja, az ilyenkor egybegyűlők hetven  százaléka egyáltalán nem énekel, a többiek azonban bátran kézbe veszik a karaokeszett mikrofonját és elszórakoztatják a tömeget. A néhány kevesek között jogtiszta karaoke szolgáltatással foglalkozó lemelezlovas szerint akár egy Fehérvár méretű városból is könnyedén kitűnhet valaki, még akár egy világversenyen is.

A KWC Karaoke Világbajnokságon első alkalommal szerveznek Fejér megyei elődöntőt, szeptember 15-én, 19 órai kezdettel a West klubban. Jó néven veszik, ha valaki előre jelzi, melyik dalt szeretné a zenészekből-színészekből álló zsűri előtt elővezetni, ám ha valaki ad hoc alapon érkezik, semmi baj: a rengeteg számot tartalmazó listából választva, a képernyőn futó szöveget figyelve könnyedén elő tudja majd adni a dalt. Ám nem csak az éneklés a fontos, a zsűri bizony szakértő szemmel figyeli az előadásmódot és a megjelenést is: a KWC verseny ugyanis egyben tehetségkutató is.

Fejér megyéből egy úr és egy hölgy juthat tovább a középdöntőbe, majd az ország legjobbjai kapnak meghívást Finnországba, ahová már 35 ország közel 700 ezer versenyzőjéből várják a leginkább kiválókat. Nevezési díj nincs, a nyertesek azonban már komoly nyereményekre számíthatnak - természetesen a világhíren túl. Szakonyi Balázs azonban marad inkább a lemezpult túloldalán. Szerényen annyit jegyez meg erről: bár korábban is zenélt, s kisgyermekei ma is gyakran láthatják gitárral a kezében, mikor elkezdte a karaoke-t, egyből megjött az önkritikája. Ezért nem énekel, de bárkit szívesen megénekeltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!