Hírek

2017.04.05. 13:08

Ki utazhat Abu-Dzabiba? Újabb verseny vár a legjobb villanyszerelő tanulókra

Két fiatalember megosztva nyerte el az első díjat a WorldSkills 17’ országos döntőjén, a villanyszerelő szakmában.

Bokros Judit

A  WorldSkills 17' versenyen villanyszerelő szakmában mérte össze a tudását kedden négy fiatalember, akik az előválogatók után kerültek a döntőbe. A megmérettetés helyszíne a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma volt, és ott tartották szerdán az eredményhirdetést is.

Németh Zoltán és Leidl Péter holtversenyben lett első helyezett
Fotó: Molnár Artúr

A tét nagy volt, hiszen a feladatot legjobban megoldó tanuló képviselheti hazánkat a nyári világversenyen, amelyet Abu Dzabiban rendeznek. A verseny helyszíne az iskola aulája volt, ahol négy falon voltak láthatók a kész munkák. Az eredményhirdetés előtt a versenyt támogató cég vezérigazgatója, Károlyi László kapott szót, majd Kummer Zoltán, a szakma szakértője sorolta a helyezettek nevét. A harmadik a Debrecenben tanuló Karacs Ádám lett, második a szintén debreceni Szeifert Péter. Az első helyet megosztva nyerte el Németh Zoltán, egy keszthelyi iskola diákja, valamint Leidl Péter, aki Csepelen tanul.

Kummer Zoltán elmondta: van egy ajánlatuk, és a fiúkra bízzák a döntést. Vagy megegyeznek, melyikük utazzon Abu Dzabiba, vagy a Szakma Sztár versenyen újra összemérik tudásukat. A két fiatal utóbbi lehetőséget választotta. Segítséget is kapnak, hiszen egy olyan új feladatot kapnak majd, amelyet iskolában nem oktatnak még.

 

Az átadó után a vendégek megtekintették az Árpádban kialakított Legrand akkreditált KNX regionális központot. Mint kiderült: itt olyan intelligens rendszer működik, amely korszerű technológia használatát teszi lehetővé. A cég megkapta a lehetőséget, hogy oktatási intézményekben hasonló központokat alakíthassanak ki – mindezt  saját költségükből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!