Hírek

2014.10.29. 16:35

Nincs ítélet a velencei gyilkosság ügyében

Székesfehérvár – Az előzetes információk ellenére nem hirdetett ítéletet a Székesfehérvári Törvényszéken folyó emberöléses perben szerdán Veszeli Éva bírónő.

Zsigó Ferenc

A vád képviselője újabb szakértő kirendelését kérte, a vádlott kirendelt védője pedig újabb három tanú meghallgatását indítványozta abban a perben, amelyről keddi számunkban is tudósítottunk, és amelyben emberöléssel vádolják a velencei G. Józsefet.

G. József ügyében szerdán sem hirdetett ítéletet a bíróság, újabb tanúk, szakértők jönnek

Amint arról keddi számunkban beszámoltunk, 2012. december 30-án G. József ittasan és begyógyszerezve, kezében késsel rárontott volt élettársára és annak édesanyjára, mindkettőjüket összekaszabolta, aminek következtében az idősebb nő belehalt sérüléseibe, a fiatalabbnál is maradandó sérüléseket okozott a feldúlt férfi. A kaszabolást végignézte a vádlottnak és volt élettársának akkor hat éves kislánya, akit ezt követően kilenc hónapon át pszichológushoz kellett hordani.

Annak megállapítására, hogy az eset milyen mély nyomot hagyott a gyermekben, az ügyész orvos szakértő kirendelését kérte a tegnapi tárgyaláson, egyúttal kiegészítette a vádat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével.

A vádlott védelmét ellátó kirendelt ügyvéd pedig azt kérte a bíróságtól, hogy idézze be azt a háziorvost, aki különféle gyógyszerekkel látta el G. Józsefet, aki alkoholt is fogyasztott, mellette gyógyszereket is szedett, s elmondása szerint olyan állapotba került, hogy tettének elkövetésekor filmszakadás is volt, sokmindenre nem emlékezett.

- Az ismerős orvos tanúk előtt adta át a gyógyszereket azzal, hogy ha később bárki kérdezi, nem tőle vannak a nyugtatók - fogalmazott a vádlott, amikor megnevezte a háziorvost és azokat az ismerőseit, akik ott voltak a gyógyszerátadáskor és hallották, mit mondott ezzel kapcsolatban a doktor.

A per szerdai tárgyalási napján igazságügyi orvos szakértői vélemények ismertetése volt egyébként napirenden. Az egyikben leírták a szakértők a vádlott volt élettársának sérüléseit. A vagdalkozások, szúrások következtében a fiatal nő kezén maradandó sérülés alakult ki állapítja meg a szakértői anyag. Két budapesti orvos szakértő a vádlott elmeállapotát vizsgálta, s ennek során megállapították, hogy G. József bár zaklatott személyiség volt, sokat ivott és gyógyszerezte magát azokban az időkben, de tettének elkövetésekor fel tudta mérni annak következményeit, elmeállapota nem volt kórosnak mondható. Élettársa elhagyta, kislányukkal együtt más párt talált, s a korábban jómódú vállalkozó G. József emiatt sokat ivott és gyógyszerekkel is kábította magát. Itt emlékeztetjük olvasóinak a vádlott hétfői vallomására, amikor G. József arról is beszélt, hogy exének új párja rendszeresen provokálta őt, ez is hozzájárult ahhoz, hogy elszakadt nála a cérna .

Emberölés, emberölés kísérlete és tegnaptól kiskorú veszélyeztetésének bűntette is a vád G. József ellen, de a vád és a védelem indítványai miatt a bíróság elnapolta tegnap a tárgyalást. Ami után a sértett volt élettárs és mostani párja indulatosan kiabálva hagyta el a bíróságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!