Hírek

2017.01.06. 14:23

Kidőlt fa miatt vesztegel nyílt pályán a vonat

Székesfehérvár és Szabadbattyán között a nyílt vasúti pályán az erős szél miatt fa dőlt a vasúti felső vezetékre, ezért megállásra kényszerült egy személyvonat.

Koppán Viktor Dávid

A vonaton 20 utas utazott, közöttük két kerekesszékes. A MÁV mentesítő járatot küldött az utasokért. A Székesfehérvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre ahol az utasokat átsegítették a másik szerelvényre.

Ezután motorosfűrésszel segítenek a MÁV szakembereinek eltávolítani a kidőlt fát.

Frissítés:

A MÁV kérte a katasztrófavédelem segítségét, mivel január 6-án, Székesfehérvár és Szabadbattyán között egy kidőlt fa elszakította a vasúti pálya elektromos felsővezetékét. Egy személyszállító vonat megállásra kényszerült, huszonöt utasa nem sérült meg.

A vasúttársaság mentesítő vonatot indított a helyszínre, a székesfehérvári hivatásos tűzoltók az utasok átszállásához nyújtottak segítséget, akik között két kerekesszékes is volt. Miután a mentesítő vonat elhagyta a helyszínt a tűzoltók az űrszelvénybe lógó fát motoros láncfűrésszel eltávolították, annak érdekében, hogy a vasúti közlekedés minél rövidebb időn belül helyreálljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!