Hírek

2014.04.20. 08:01

Kiégett egy műhely az éjszakai órákban Bicskén

Kárpitos műhelyben keletkezett tűz Bicskén, a Kossuth utcában április 19-én, késő este. A segélykérő hívást követően a bicskei önkormányzati tűzoltók kezdték meg a vonulást, akik a kiérkezésüket követő első felderítés tapasztalatai alapján azonnal további erősítést kértek.

A műveletirányítók a tatabányai hivatásosok három és az érdi tűzoltók egy tűzoltó gépjárművét, továbbá a Fejér megyei műveleti szolgálatot irányította a helyszínre. A könnyűfém-szerkezetes, négyszáz négyzetméteres műhely teljes terjedelmében égett, ahol asztalosipari gépek és alapanyagok voltak elhelyezve.

A csarnokhoz hozzáépítettek egy további műhelyt is, amely hatszáz négyzetméteres volt és habszivacsok tároltak benne. A tűzoltás mellett az egyik legfontosabb feladat ennek az épületnek a védelme volt, a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább.

Az oltási munkálatokhoz nyolc vízsugárra volt szükség, ennek során a tűzoltók kihoztak egy-egy sérült acetilén és oxigén palackot is, a hőmérsékletük ellenőrzéséről és a hűtésükről folyamatosan gondoskodtak. A beavatkozás végéig a nyomást leeresztették és a palackok visszahűltek a környezeti hőmérsékletre. A huszonhárom tűzoltónak három órára volt szüksége a lángok megfékezéséhez, a tűzeset következtében személyi sérülés nem történt.

Fotók: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!