Hírek

2015.08.26. 15:45

Közel 9000 darabból fog állni az Óriástakaró - segítőket várnak az idei rekordkísérlethez

Csákberény - A tavalyi sem volt kismiska , de az idei még nagyobb rekord lesz: sok ezernyi, az ország minden részéből érkezett horgolt négyzet összehorgolásához várnak még segítőket.

Kocsis Noémi

Magyarország eddigi legnagyobb horgolt takaróját készítették el lelkes lányok, asszonyok és férfiak is tavaly augusztus végén Csákberényben: az eredetileg a közösségi oldalon szerveződött kezdeményezés kezdettől jótékony célt szolgál, a futballpálya méretűre duzzadt színes patchwork szétszedve gyermekotthonokba, rászoruló gyerekekhez került. A cél idén is hasonló: az év során már meghorgolt négyzetes darabok már a csákberényi művelődési ház nagytermében várnak összeállításra. Ezt a roppant munkát nem lehet egyetlen napra, az Óriástakaró fesztiválnapjára hagyni, ezért az ötletgazdák és a lelkes önkéntesek már jó néhány napja ott vannak a helyszínen és szinte reggeltől estig forgatják a horgolótűket, hogy a négyzetes darabokból előbb hosszú csíkokat, majd azokból később egyetlen, valóban óriási méretű takarót állítsanak össze. A tavalyihoz képest idén háromezerrel több négyzet gyűlt össze itthonról és határontúlról, így közel kilenc ezer darabból fog állni az idei Óriástakaró.

A szervezők várnak önkénteseket a pénteki napra más feladatokra is: segítők kellenének pakolni, előkészítő munkákat elvégezni a másnapi rekordkísérlethez. Bejelentkezni nem is kell, a művelődési házban mindenkinek örülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!