Hírek

2012.11.12. 14:06

Kilencven gyerek részesülhet kutyás terápiában (fotókkal)

Székesfehérvár - Bemutató órán jártunk. Az Arany János iskola tornatermében egy kutyák bevonásával végzett terápiás foglalkozásnak voltunk a részesei. Kilencven gyereket motiválnak az ebek.

B. Kiss László

Egy nagyvállalat által nyújtott, másfél millió forintos pályázati támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy az idei tanévben több székesfehérvári intézményben összesen kilencven gyermeket részesíthet kutyás terápiában a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület. Az érintett  - két és 18 év közötti  - gyerekek között autista, érzékszervi fogyatékkal élő, halmozottan sérült, valamint súlyos nyelvi zavarral küzdő is  található - tudtuk meg Csorbáné Szigetvári Melindától, az egyesület elnökétől, aki egyben  gyógypedagógus, illetve terápiás kutyafelvezető. A foglalkozásokat is gyógypedagógus vezeti együttműködve az eb felvezetőjével.
A négylábú tanársegédek alkalmazása elsősorban a motiváló hatás miatt előnyös, ez a motiváló hatás később aztán átvihető a nevelőre is - magyarázta a szakember. De az állat kedvezően hat a figyelmi és emlékezeti, valamint az érzékelési funkciók, illetve a kommunikációs készség fejlesztésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!