Kilencven gyerek részesülhet kutyás terápiában (fotókkal)

2012. november 12., 15:06 szerző: B. Kiss László/Fejér Megyei Hírlap
Székesfehérvár - Bemutató órán jártunk. Az Arany János iskola tornatermében egy kutyák bevonásával végzett terápiás foglalkozásnak voltunk a részesei. Kilencven gyereket motiválnak az ebek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0
A négylábúakkal végzett foglalkozás fejleszt és szórakoztat is. Galéria a képre kattintva! (Fotó: Nagy Norbert)

Egy nagyvállalat által nyújtott, másfél millió forintos pályázati támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy az idei tanévben több székesfehérvári intézményben összesen kilencven gyermeket részesíthet kutyás terápiában a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület. Az érintett  - két és 18 év közötti  - gyerekek között autista, érzékszervi fogyatékkal élő, halmozottan sérült, valamint súlyos nyelvi zavarral küzdő is  található - tudtuk meg Csorbáné Szigetvári Melindától, az egyesület elnökétől, aki egyben  gyógypedagógus, illetve terápiás kutyafelvezető. A foglalkozásokat is gyógypedagógus vezeti együttműködve az eb felvezetőjével.
A négylábú tanársegédek alkalmazása elsősorban a motiváló hatás miatt előnyös, ez a motiváló hatás később aztán átvihető a nevelőre is - magyarázta a szakember. De az állat kedvezően hat a figyelmi és emlékezeti, valamint az érzékelési funkciók, illetve a kommunikációs készség fejlesztésére is.

B. Kiss László/Fejér Megyei Hírlap

2012. november 12., 15:06 szerző: B. Kiss László/Fejér Megyei Hírlap

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...