Hírek

2016.08.23. 09:59

Kilométeres torlódások a 81-esen: itt a jó hír

Több kilométeres, szinte naponta kialakuló dugóról, állandó araszolásról számolt be olvasónk, aki naponta jár a 81-esen. Jó hír, hogy várhatóan holnapra elkészül a kopóréteg és már csak az útfestési munkák vannak hátra, hétfőn megszűnik a forgalomterelés, a félpályás útlezárás.

Házi Péter

– Egy ideje már zajlik a 81-es út Söréd és Magyaralmás közti szakaszának felújítása,  gyakran kilométeres sorok alakulnak ki, van, hogy fél órát kell araszolnom. Meddig tart  ez a munka? Remélem, tanévkezdésre befejezik! – írta olvasónk, aki naponta kénytelen oda-vissza megtenni  a távot s most már kissé elege van az araszolásból.

Fotó: Molnár Artúr

Természetesen ő is hangsúlyozza, szükséges a nagyforgalmú út felújítása, csak már jó lenne a végét látni.Amint Molnár Istvántól, a Magyar Közút Zrt. területi igazgatójától megtudtuk, a 81-es főút 14+920 és 18+120 kilométere közötti szakaszán, azaz Magyaralmás és Söréd között a kivitelezést végző vállalkozó a munkát 2016. augusztus 26. dátummal készre jelentette, az előzetes ütemtervnek megfelelően.

Jelenleg a kopóréteg építése zajlik, s ha az időjárás lehetővé teszi, akkor augusztus 25-éig, azaz csütörtökig el is készülnek ezzel. Ezt követik majd a hét hátralévő részében a forgalomtechnikai munkák, a burkolati jelek felfestése. A műszaki átadás megkezdését jövő hétfőre,  augusztus 29-re tűzte ki a Magyar Közút Zrt., addig tehát  még  számíthatnak forgalomkorlátozásra az arra közlekedő autósok. Ez viszont azt is jelenti, hogy az iskolakezdés idejére már nem lesz itt torlódás.Idén tavasszal egyébként a Csókakő és Söréd között, mintegy két kilométer hosszan ugyancsak burkolatfelújítást végzett a Magyar Közút, a két munkát szándékosan tolták el egymástól időben, hogy ne összefüggően legyen hosszabb ideig félpályás útszűkítés.

A 81-es út számos szakaszán volt az elmúlt években felújítás, tudtuk meg Molnár Istvántól: 2013-ban a 12+980 és a 14+045 kilométerszelvény közti részen, (Magyaralmás „tető”), valamint a sörédi csomópontnál, illetve hat kilométer hosszan, Csókakő és Mór között. 2014-ben Székesfehérvár és Magyaralmás között, valamint Móron, a jelzőlámpa előtti szakaszon dolgoztak, tavaly pedig a 7-81.számú főutak csomópontjában becsatlakozó sávokat építettek.

Frissítés: Többen is kérdezték, hogy a Mór és a megyehatár (Felsődobos) közti viszonylag hosszú útszakasz miért nincs benne a felújításban, ez ugyanis talán a legrosszabb állapotú. Nos, ezzel kapcsolatban az igazgató elmondta, valóban rossz állapotú a   27+555 és a 36+715 kilométerszelvény közti szakasz, amelyet remélhetőleg  (anyagi forrástól függően) a következő évben szertnének felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!