Hírek

2013.09.30. 14:03

Kilométeróraügy: újraindul a nyomozás!

Kaposvár-Lajoskomárom – Újraindítja a kaposvári ügyészség a nyomozást a visszatekert kilométerórájú autó ügyében.

Házi Péter

Tavaly június 22-én függesztették fel a nyomozást annak a visszatekert kilométerszámlálójú autónak az ügyében, amelyet Szili Mónika és férje 2011 szeptemberében vásárolt egy kaposvári autókereskedésben, s amely autónak a motorja nem sokkal később tönkrement.  A rendőrség szerint az óra visszatekerőjének kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható.

Nos, Mónikáék nem hagyták annyiban az ügyet, követelésüknek polgári peres úton próbáltak érvényt szerezni. A bíróság kimondta, vissza kell állítani az eredeti állapotot, azaz a kereskedő kapja vissza az autót, panaszosaink pedig a kamatokkal kétmillió forintra duzzadt vételárat. Mint megírtuk, a kereskedés vezetője erre azóta sem volt hajlandó. Mónikáék egy hónapja visszavitték az autót a kereskedés elé. Ám nem történt semmi. Pontosabban egy hete kiürült a telephely, az autót eladó  kereskedő,  Mészáros Gergő Illés pedig,  aki egy televíziónak adott korábbi interjúban kijelentette, ő biztosan nem tekerte vissza az órát, gyakorlatilag elérhetetlen. Megpróbáltuk őt elérni az eddig használt mobilján, hogy megkérdezzük, kifizeti-e a bíróság által megítélt összeget, de a szám nem kapcsolható.

Ami viszont biztos, mondja Szili Mónika, hogy  amikor 2011 szeptemberében a kocsit megvásárolták, 116 ezernél valamivel többet mutatott a kocsi kilométerórája. 2011. június 14-én viszont 185 ezer 331 megtett kilométeren állt az óra. A kocsi óráját abban a néhány napban tekerhették valakik vissza, amikor több kereskedő kezén is „átment”. Mónika ezért a nyomozás újraindítását kérte.

Egerváriné Luca Gyöngyi, a kaposvári ügyészség sajtószóvivője lapunk kérdésére elmondta, Szili Mónikáék valóban kérték a nyomozás újraindítását, ám az erre rendelkezésére álló időből kifutottak. Ugyanakkor az ügyészség hivatalból újraindította a nyomozást, ugyanis a polgári peres eljárás alatt merültek fel olyan adatok, amiket fontos megvizsgálni, s esetleg segíthetik az elkövető beazonosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!