Hírek

2014.01.06. 19:00

Kinek ártott Bella?

Sárszentmihály - A címben feltett kérdést máris joggal tehetné az érintett család, akik az óév utolsó napjaiban arra ébredtek, hogy házuktól nem messze valaki életveszélyesen meglőtte bárányszelídségű ebüket.

Kocsis Noémi

V. Péter érthető felindultsággal eleveníti fel az évvégi eseményeket. Az egyéves rotweilert, Bellát a nagylány, Enikő kapta, az egész család szerette. Kölyök lévén Bella kissé ugrálós volt és szertelen, de végtelenül jóindulatú, kedves, mindenkivel barátságos kutya. Nem is kellett soha megkötve tartani, nem úgy, mint V-ék másik ebét, amelyik előszeretettel szökdös a környéken. Valószínűleg aznap rábeszélte a kutyatársat, mert Bella is elszökött a figyelmetlenül hagyott kapun át.

Este persze már keresték, de egyik sem került elő. Reggel újra körbe járták a környéket, s az egyik szomszédos utca végén, egy üres telken meg is találták Bellát. Először azt hitték, másik állat marcangolta meg a nagy sebekkel kínlódó, vérző kutyát, aki nem tudott lábra állni. A részletes állatorvosi vizsgálat derítette ki, hogy több, mint félszáz sörét fúródott a lábaiba, ezt nagyon nehéz műteni, s nagy a fertőzésveszély is. A sebesültet ellátták és kapott fájdalomcsillapítókat is, de láthatóan nem sok esélye volt a felgyógyulásra. A család végül nehéz szívvel az elaltatás mellett döntött.

Bella már az állatkórházban, ellátás után: komoly sérüléseket szenvedett. Mellette gazdája

Szomorú szilveszterük volt közben valakitől azt a hírt kapták, lövések dördültek aznap este az említett környéken. Bár V-ék ismeretlen tettes ellen tettek rendőrségi feljelentést, közben kiderült, ki lőtt: a szomszédságban lakó, ismerős család egyik rokona, hivatásos vadász sorozta meg a kutyákat. A csavargósat is, amelyik megúszta pár söréttel, s egy kis bicegéssel. A vadász famíliája azzal védekezett, a két kutya aznap rátámadt az udvarban a nyulakra, de Bella gazdája nem talált nyúltetemet. Akkor azt mondták neki, a családra, a gyerekekre is rátámadt a kutya.

- Bella közismerten szelíd és kedves volt, az életben nem támadt rá senkire. A lövések ráadásul hátulról, a másik kutyát meg oldalról érték, tehát előtte és közben sem támadták a fegyveres személyt. Amit főleg nem értek, hogy hogyan lehet lakott területen, családi övezetben, kisgyermekes környéken három lövést leadni állítólag figyelmeztető jelleggel , mikor a hatályos szabályok szerint erre még a hivatásos vadásznak sem lenne lehetősége?

V-ék meg tudtak egyezni a másik érintettel, a szomszéd hajlandó kártéríteni őket, de a tény attól még tény marad: a három lövést aznap lakott területen adták le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!