Hírek

2016.02.17. 17:08

Kis Boáz elköszönt

Csákvár - Több, mint negyed évszázad után köszönt el gyülekezetétől a református lelkipásztor.

S. Töttő Rita

Kis Boáz a Népfőiskolai Kollégium megálmodója új tervekkel néz a tevékeny nyugdíjas évek elé. Csákváron azonban már csak lélekben marad.

- 1988 őszétől szolgáltam a Csákvári Református Egyházközség templomában. A református parókia egyfelől a gondtalan, de mégis óvatosságra intő, gyermek-, ifjúsági éveket adta számomra, másrészt a felelősséggel végzett, gyülekezetet és települést építő szolgálatot - vallotta magáról múlt vasárnapi búcsúztatóján, ahol 27 év után köszönt el szeretett gyülekezetétől.

Pitti Katalin is részt vett s énekelt Kis Boáz búcsúztatóján. Fotó: Némedi István

Kis Boáz számtalan feladatot és ügyet felvállalt csákvári munkássága alatt: a Kálvin Idősek Otthona és a Lorántffy Református Óvoda és Bölcsőde fenntartójaként tevékenykedett, jótékonysága bált, Cantata Floriana Kárpát-medencei Kórustalálkozót szervezett, de számos helyi ünnep és találkozó fűződik a nevéhez. A legfontosabb talán a határon túli magyarok képzésével foglalkozó Népfőiskolai Kollégium, melynek ügyvezető elnökeként a későbbiekben is foglalatoskodik a nyugdíjba vonuló lelkipásztor. De csak miután megválasztották a csákvári református gyülekezet új vezetőjét...

Családjával Budapestre költözik, de ígéri, tartja a kapcsolatot a csákváriakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!