Hírek

2016.12.18. 21:05

Kisangyalok énekeltek

Székesfehérvár - Zsúfolásig megtelt tegnap kora este a Városház tér. Közel ötszáz gyerek énekelt a gyertyagyűjtás előtt.

A város iskoláinak diákjaiból összeállított Kisangyalok kara szép karácsonyi dalokat énekelt Mihály György karnagy vezénylésével az ünnepi díszkivilágításba öltözött Városháza előtt. A hozzátartozók, érdeklődők megtöltötték a város főterét, szinte mozdulni alig lehetett. mindenki kereste az éneklők tömegében gyermekét, unokáját, százával készültek a felvételek kamerával, mobiltelefonnal.

Szép bevezető volt az ünnepi ének a város negyedik adventi gyertyájának meggyújtásához, amely a hagyományoknak megfelelően évek óta a város szívéven történik. Az ott állított Adventi színpadon Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtották meg közösen a gyertyát, miután elmondtáj adventi gondolataikat, jókívánságaikat.

A város iskoláinak diákjaiból összeállított hatalmas kórus énekelt a Városház téren tegnap, advent negyedik vasárnapján
Fotó: Koppán Viktor

A polgármester egyebek között arról beszélt, hogy reméli, ez a szép időszak, az advent a mosolyról, kedvességről, egymásra figyelésről szól. Mint mondta, sok a fény, a szép külsőség, de mindez csak akkor ér valamit, ha a lelkünket is fel tudjuk készíteni arra, amit Szent Karácsony ünnepe jelent.A megyés püspök adventi gondolatai között megemlítette, hogy lassan-lassan körbeégnek a gyertyák, sugározzák a fényt, és jelzik Jézus Krisztus megszületésének ünnepét, annak közeledtét.

Azt kívánja Fehérvár minden polgárának, családjának, hogy ne csak egy szép ünnepünk legyen az esztendőben, hanem karácsony öröme töltse be életünket, ez a csoda ott legyen a hétköznapokban is. Akkor is, amikor kialszanak a fények, és már nem díszíti karácsonyfa otthonunkat. Hangsúlyozta, az igazi ajándék a szívünkből áradó szeretet, amely be kell, hogy töltse a világot. Cser-Palkovics András és Spányi Antal áldott, békés, örömteli ünnepeket kívánt mindenkinek, ideértve a karácsony és az újév közötti napokat is.

Meggyújtották a negyedik gyertyát, utána pedig a Kisangyalok kara ismét karácsonyi dalokat énekelt. Aztán az Adventi színpadon Galambos Dorina és Héjja Katalin mutatta be zenés műsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!