Hírek

2016.10.24. 13:53

Kitüntették a gárdonyiakat

Október 22-én, ünnepélyes testületi ülésen adta át Tóth István, Gárdony polgármestere a Művelődésügyért és a Gárdony Városért kitüntető címeket. Idén a Művelődésügyért kitüntető címet Molnár Marianna óvodapedagógus és Szücsné Pilipár Beatrix tanítónő kapott, a Gárdony városért emlékérmet Molnár Jánosné, valamint a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium sorváltó-verseny csapata kapta.

Buthy Lilla

Molnár Jánosné 1991 óta él Gárdonyban, nyugdíjba vonulása után felszabaduló idejét arra használta, hogy bekapcsolódjon a település közéletébe. Gárdony egyik legnagyobb civil szerveződésének, a Polgári Köröknek az egyik vezetője.Rendszeresen részt vesz a jótékonysági bolhapiacok és a karácsonyváró szeretetvendégség előkészítésében és lebonyolításában. Árul a bolhapiacon, hatalmas bográcsban főz a karácsonyi szeretetvendégségben, süteményeket süt, egész nap teát, forralt bort, sült krumplit, sült almát kínál a vendégeknek a téli hidegben.

Megszervezi a jótékonysági csomagok készítését és eljuttatását a rászorulókhoz.Idős kora ellenére részt vesz a város faültetési és virágosítási akcióiban, segít az önkéntesek toborzásában. Lelkes, önzetlen szervező munkájával, az önkéntes segítők összetartásával és szervezésével hosszú évek óta sokat tesz a város fejlődéséért és szépítéséért.

Fotó: Simon János


A Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény sor- és váltóverseny csapata 1989. óta minden évben részt vesz az alsó tagozatosok számára kiírt országos versenyen. Ebben a korosztályban ezen a versenyen indulnak legtöbben az országban. Az agárdi csapat nem csak résztvevője ezeknek a versenyeknek, hanem évtizedek óta, évről évre kimagasló eredményt érnek el. A csapatok vezetőiként kiváló munkát végzett Winklerné Paulik Erzsébet, Jónyer Miklós, Bodor Zoltán és Czéczei János is.

Molnár Marianna Molnár Marianna 1975. augusztus 15-én kezdte meg közalkalmazotti jogviszonyát pályakezdő óvodapedagógusként városunkban, ahol 40 évet töltött el a gyermeknevelés területén.1994. szeptember 30-ig az Ősz utcai óvodában, 1994. október 1-től az Óvoda utcai óvodában, 2008. szeptember 1-től a Posta utcai óvodában dolgozott óvodapedagógusként, 2015. december 30. óta pedig nyugdíjas éveit tölti. Munkáját a gyermekek felé irányuló teljes odaadás jellemezte. A legmesszebbmenőbbig küzdött a gyermekek minél egészségesebb, vidámabb, szeretetteljesebb fejlődéséért. A pályán eltöltött 40 év alatt számos gyermek szeretetét mondhatta magáénak.

Szücsné Pilipár Beatrix a Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusa 33 éve erősíti a gárdonyi tantestület munkáját. Pedagógiai diplomáját 1981-ben vette át a Szombathelyi Tanárképző Főiskola tanítói szakán. Képzőművész férjével Gárdonyban élnek, mindketten a város meghatározó személyiségei. Szücsné Pilipár Beatrix 1983 óta tanít a gárdonyi iskolában.

Nehéz sorsú, problémákkal küzdő tanítványait megértéssel, nagy türelemmel, odafigyeléssel neveli, támogatja. Ugyanilyen figyelemmel kíséri tehetséges diákjait is, tehetséggondozó munkája során – elsősorban a matematika terén – ért el kiemelkedő eredményeket. Tanítványai kimagasló teljesítménye nagyban köszönhető áldozatos munkájának. Példásan felkészült, naprakész ismeretekkel bír. Rendszeresen képzi magát, a legmodernebb, az új kor kihívásainak is megfelelő módszerekkel tanít. Hosszú évek óta tagja az Alborada kórusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!