Hírek

2015.12.29. 19:14

Klaudia hosszú hajából karácsonyi ajándék lett

Velence – Hosszú hajzuhatagától vált meg egy kislány, hogy beteg gyerekeken segítsen. Ő ezzel kívánt boldog karácsonyt.

Buthy Lilla

„Mellékelten küldöm, kislányom Klaudia fényképeit. Derékig érő haját levágatta, hogy elküldhesse egy beteg kislánynak karácsonyi ajándéknak. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kiskora óta növesztett hajától egy ilyen önzetlen tett miatt megvált. A mondás szerint, az új haj új kezdetet, új életet jelent. Most Klaudia is hasonlók előtt áll.” – ezekkel a sorokkal kezdte szerkesztőségünknek címzett levelét egy édesapa, Ádám Tamás.

Klaudia a televízióban látta meg éppen karácsony előtt, hogy valaki beteg gyerekeknek adományozta a haját, hogy aztán parókát készíthessenek belőle. Rögtön úgy döntött, ő is ezt szeretné csinálni: 23-án már a postán volt a Gyermekrák Alapítványnak címzett boríték, benne egy összefont copf és egy rajz, amiben Klaudia boldog karácsonyt kíván. Az ő kis élete sem indult zökkenőmentesen: a nyolc éves kislányt testvérével együtt fogadták örökbe Tamásék. Ma mindketten boldogan élnek, és ahogy a fenti példa mutatja, már másokon segítenek. Tamás öt éve fogadta örökbe akkori párjával a két magára hagyott kistestvért, akik egy gyermekotthonban éltek. Vérszerinti édesapjukat talán egyszer látták, édesanyjuk pedig örökre lemondott róluk. Már emlékük sincs az igazi szüleikről. Jelenleg Velencén élik kiegyensúlyozott életüket, boldogságban.

– Akkor két és fél és három és fél évesek voltak a lányok. Addig a napig például soha nem ettek túrórudit, krémtúrót, soha nem volt a kezükben kés, villa, nem úgy éltek, ahogy a korukbeli kislányok. Klaudia ma már nagyon vidám kiscsaj, „maga az ördög” – mondja az apuka derűs mosollyal a hangjában. Hozzáteszi: – Gyönyörűszép, nagyon eleven, mozgékony, vékony és picike: 112 centi nyolc évesen. Most elhatározta, hogy megválik a hosszú, barna hajától, hogy beteg kislányoknak segítsen. – Mutattak a tévében egy kislányt, aki egy kórházi ágyon feküdt, és nem volt haja. Támogatást és segítséget kértek neki a riportban. Klaudiára óriási hatást gyakoroltak a látottak. „Nekem sok hajam van, adjuk oda neki!” – kiáltott fel Klaudia, mi pedig mindenben támogattuk – meséli a büszke édesapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!