Hírek

2016.02.27. 19:52

Kolbászkoszorú Kislángról

Vidámságra és jó hangulatra szövetkeztek szombaton a faluban, kolbászkoszorúval, szederpálinkával és muzsikaszóval.

V. Varga József

„Ma csak pár falatot ebédelek, de vagy hússzor!" – tréfálkozott Hingyi Pista bácsi, örökös zsűritag. Az önkormányzat által jegyzett hatodik kolbásztöltő fesztiválon húsz különítmény mérettette meg gasztronómiai tudományát a faluháznál.

A helybéli Szolga Józsefék csemege, csípős és bajor kolbászmintával neveztek. A kőszárhegyi Rozsdás Bogrács Angyalai hagyományos magyaros párossal operáltak, ellátási specialistával, ízkalkulátorral és udvari főszakáccsal fűszerezve. Gondolhatják, a kálozi Tóthék sem dobozolni jöttek a szomszédvárba.

A kislángi Szolga Józsefék (k) Terülj, terülj asztalkámat! varázsoltak, mint mindig

Amikor aztán Dudar Feri rákezdte a billentyűknél, „hogyaszongya": A nézését meg a járását... – jól tudtuk, itthon vagyunk.

A Bódis Gyula vendéglős által vezetett ítészek Polgár Lászlóék Jatagán Lovas Egyesületének ítélték az első díjat. Második lett Orgován Albert és Orgován Marika, harmadik pedig a Trógerek – Jakócs Máté, Müller István, Stoffel Ákos – gárdája. Mindhárom csapat a kislángi színeket erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!