Hírek

2015.03.05. 19:40

Költségmegosztó: jók a visszajelzések

Székesfehérvár - Jók a visszajelzések a távleolvasású költségmegosztókkal kapcsolatban. Ezt Farkas Béla igazgató szerint az is jelzi, hogy a többezer lakás tulajdonosa közül mindössze tizenhárman nem engedték felszerelni a készüléket.

Házi Péter

- Ügyvéd hitelesítette a szavazatok kiértékelését, összesítését, ez a dokumentáció bárki számára megtekinthető a lakásszövetkezet irodájában, így kétség sem férhet a szavazás hitelességéhez. 3881 lakás volt érintett a költségmegosztók kérdésében, 2781 szavazat volt érvényes. Elmondható, hogy hőközpontonként a lakók hatvan és kilencven százalék közötti arányban kérték azt, hogy térjünk át a havi leolvasásra, amihez a rádiós költségmegosztók szükségesek - reagált tegnap megjelent írásunkra Farkas Béla, az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet igazgatója, akit, mint kiderült, hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudtunk utolérni.

Mint arról csütörtöki lapunkban beszámoltunk, a szövetkezet több tagja azt panaszolta szerkesztőségünkben, hogy nagyságrendileg harmincezer forintos büntetőszámlát kaptak, miután nem engedték lakásukba felszerelni az új készüléket.

- A 157/2005-ös kormányrendelet írja elő a két és félszeres szorzót, ennek kivetéséről nem a szövetkezet, nem is a távhőszolgáltató döntött ! A lakók régi igénye volt egyébként, hogy havonta lássák a tényleges távhőfogyasztásukat, ennek a kérésnek eleget téve, a Techem Kft. és az Otthonunk Alapítvány pályázati lehetőségét kihasználva sikerült jelentős kedvezménnyel beszerezni a készülékeket - mondta a szövetkezet igazgatója, aki szerint a küldöttgyűlés döntése tette lehetővé, hogy a költségosztók cseréjét a közös költség (felújítási alap) terhére végezhették el és a tagság részéről további befizetés nem volt szükséges.

Farkas Béla szerint jók a visszajelzések, hiszen a lakók már a fűtésszezon alatt látják, ha túl sokat fűtenek. Volt olyan lakás, ahol a havi leolvasás kiugró értéke alapján derült ki, hogy az egyik radiátor szelepe elromlott, így még időben megjavíthatták azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!