Hírek

2016.06.29. 11:06

Komolyabb bírságolást kérnek a Köfémen lakók

Székesfehérvár – Nemrég írtunk a közterületi bírságok megosztó jellegéről. Itt egy ellenpélda: a Köfém lakótelepen tartott fórumon egyenesen azt kérték a lakók, keményebben, bírságokkal lépjenek fel a tiltott helyre parkolókkal és más szabálytalankodókkal szemben.

Házi Péter

Az elmúlt időszakban készültek el a Köfém lakótelep átkötő járdái: a régi,  lapokból álló „ösvények" helyén már új aszfalt van. Ezen kívül a járdák akadálymentesítése, a padkák lesüllyesztése is megoldódott, valamint megépült egy új lépcső a Budai út 165. és a garázsok között a 17-es buszra igyekvők számára. Az alumíniumipari múzeum mellett  azért húzódott a járdaépítés, mert ez magánterület, de most már minden engedély megvan a terület használatára, így a nyáron elkészül a járda. A Topolyai úti garázssornál pedig lesz végre közvilágítás, itt ugyanis sok garázsfeltörés történt, ennek szeretnék elejét venni.  Minderről Dienesné Fluck Györgyi képviselő számolt be, aki elmondta, a beruházásokra nyolcmillió forint ment el.

Örökzöld témaként merült fel, hogy a lakótelepen sok a pelyhedző fa, amelyek allergiás reakciókat is kiválthatnak. Ezek, valamint egy rossz helyen nőtt fa kivágását is kérték a lakók. Cser-Palkovics András polgármester szerint óriási érték a fa és egy esetleg szükséges kivágás esetében hiába van pótlási kötelezettség, az új fa csak évtizedek múlva lesz egyenértékű a korábbival. Ezért csak alapos vizsgálat után lehet ilyen kérdésben dönteni, a kifogásolt fákat meg fogják vizsgálni.

Volt, aki szerint több pad lenne szükséges a Budai út 165. környékén. Az önkormányzati képviselő viszont azt mondta el, hogy annak idején éppen lakossági kérésére szedték fel a padokat, hogy a szomszédos hajléktalanszálló lakói ne itt italozzanak, zajongjanak. Ha írásban kéri a lakók többsége, természetesen újra kerülhetnek ki padok, csak az a fontos, hogy legyen egységes véleményük az itt élőknek ezügyben.

Néhány napja írtunk arról, hogy igen sok bírságot szabtak ki a közterület felügyelők a térkamerák által rögzített szabálytalanságok miatt. Nos, a Köfémen úgy tűnik, ezt is keveslik a lakók, a hozzászólók ugyanis éppen azt kérték, hogy a figyelmeztetések helyett gyakrabban bírságolják meg a fűre, járdára parkoló autósokat, mert ez sajnos nagyon gyakori ebben a városrészben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!