Hírek

2016.02.10. 10:41

Kórházi látogatási tilalom február 12-től - Folytatódik az influenza járványos terjedése

A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának közleménye szerint Fejér megye területén az elmúlt héten majdnem hetven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten.

feol.hu

Az orvoshoz fordulók aránya a 60 éves, illetve az e fölöttiek kivételével emelkedést mutat minden korosztályban az előző hetihez képest: a gyerekek között 35,  a 15-34 évesek között 35,  a 35-59 évesek között 26 százalékkal több a beteg. Az egyik óvodában az elvégzett laboratóriumi vizsgálat influenza B vírust mutatott ki  - áll a közleményben.  A megbetegedések a hét elején kezdődtek magas lázzal, köhögéssel, torokfájdalommal

A népegészségügyi főosztály a kórházban ápolt betegek védelme érdekében február 12-től kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járási népegészségügyi osztály és a megye illetékességi területén jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket. A megye területéről származó légúti mintákból már kimutatatták az  influenzavíruts, valamint légúti tünetekkel járó közösségi halmozódásokat jelentettek több gyermekintézményből is.

A megye fekvőbeteg intézményei:

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Székesfehérvár,

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros,

Platán Ápolási Intézet Kincsesbánya,

Florena Ápolási Intézet Csákvár,

Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthona Ráckeresztúr,

Kulcsi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ Kulcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!