Hírek

2017.03.28. 19:49

Környezetvédelmi napra készülnek, szépítik a partot

Dinnyés - Környezetvédelmi napot szerveznek a Velencei-tónál: az önkéntes horgászok a part és a horgászhelyek szebbé tételében segíthetnek.

Lovász Lilla

A néha szinte kora nyári időben gyorsan melegszik a Velencei-tó vize, nem csoda, hogy a ponty, a kárász és a keszeg is egyre intenzívebben táplálkozik. - Jól fogták a halakat a tó minden pontján az utóbbi napokban, de az északi oldal sekélyebb részei előnyösebbnek bizonyultak - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Boda József szentendrei horgász Pákozd környékén fogott zsákmányával Fotó: Lovász Lilla

- Az élő csalik, a csonti, a pinki, illetve a giliszta mellett már a kukorica is eredményes volt mind a parti, mind a csónakos horgászoknál. A szakértő hozzátette, a ragadozó halak, a harcsa kivételével, még az ívásuk miatt elrendelt fogási tilalom alatt állnak, így továbbra is a békés halak horgászata áll a középpontban. Április elseje délelőttjén környezetvédelmi napra invitálják a Velencei-tó horgászait, akik - teljesen önkéntes alapon - a tó partjának, horgászhelyeinek szebbé tételében vehetnek részt.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően ezen a napon nem rendelnek el általános horgászati tilalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!