Hírek

2017.08.18. 18:30

Koronázási játékok - Szinte óráról órára történik valami újabb érdekesség a Királyi Napok rendezvényén

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Királyi Napok augusztus 20-ig tartó rendezvényén pénteken kezdődtek meg a Koronázási Ünnepi Játékok. Felsorolni is nehéz lenne, mi minden várja a belvárosba érkezőket.

Bokros Judit

Pénteken, szombaton és vasárnap is estig tart a Koronázási Ünnepi Játékok programsorozata. Szinte óráról órára történik valami érdekesség, amire vagy célzottan megy az ember, vagy csak belecsöppen az adott műsorba, bemutatóba.

A hagyományőrző csoportoknak köszönhetően lovagok, íjászok, kardforgatók tartanak bemutatókat, a lovas és talpas táborhelyek pedig a közeli Zichy ligetben és a Jávor Ottó téren találhatók.

A belváros minden szeglete vidámsággal telt meg
Fotó: KVD

A Szabad Színház társulata ismét megeleveníti a középkor hangulatát, az életképekből a vaskos humor sem hiányzik. Aztán továbbra is megtalálhatók a kézművesek, gyermekprogramból is akad néhány, a Szent János köz pedig boszorkányok és jósok sikátorává változik át. A báb-és utcaszínházi előadások között már pénteken népszerű volt Lábodi Ádám és Egger Géza színészek akrobatikus történelemóra-színháza, amely idén III. Béla király életének, korának egy-egy jellegzetességére építette humorral jócskán bélelt produkcióját.

E műsort még szombaton 14.30-kor és vasárnap 17 órakor lehet megtekinteni a Bartók Béla téren. Van aztán még reneszánsz ruhapróba a Mátyás-emlékműnél, ugyanitt mozaik kirakósdi kicsiknek, nagyoknak, ami szintén sokakat vonzott. Az események vasárnap az augusztus 20-ai ünnepi programokkal még tovább bővülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!