Hírek

2014.05.04. 17:20

Kotorják a Szent László patak medrét

Ráckeresztúr, Martonvásár - A vízügy szakemberei arról értesítették a települések vezetőit, hogy folytatódik a Szent László patak medrének kotrása.

Klecska Ernő

Gőzerővel folynak a munkálatok, a fákat is kiszedik a mederből

Április közepétől a kifolyótól indulva felfelé, Martonvásár irányába haladva folyik a kotrás. E munka keretében kiveszik a mederből a helyenként termetesre nőtt fákat is. A későbbiekben Ercsi felé haladnak majd tovább, lényegében az egész meder tisztítása megtörténik.

- Sajnos a mostani totális kotrásnak áldozatul esik az élővilág egy része is, de mivel ez esetben állami tulajdonról van szó, vagy kérjük a fenntartás ezen módját, vagy nem történt volna vele semmi. Én nagyon bízom benne, hogy hamar helyreáll majd a természetes flóra és fauna, és egyszer az is kivitelezhető lesz, amiről egy kedves, lelkes környezetvédő helyi lakossal beszélgettünk, hogy például madárlest építhessünk a patak mellé - fogalmazott Szentes-Mabda Katalin Dóra, a település polgármestere, aki a legnagyobb közösségi portálon, a Facebookon közvetíti az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!