Hírek

2017.03.19. 13:36

Új elnökséggel új feladatok előtt a csákvári önkéntes tűzoltók

A közelmúltban kezdődött újjászervezés záróakkordjaként tisztújítással egybekötött közgyűlést tartott a Csákvári Tűzoltó Egyesület szombat este.

Koppán Viktor Dávid

A közel egy évvel ezelőtt kezdték a csákvári önkéntes tűzoltók, Farkas - Bozsik Gábor szakmai vezetése mellett átalakítani egyesületüket. A mai feladatoknak és követelményeknek megfelelő feladatellátásra képes működést valamint Csákvár és Gánt települések tűzvédelmének megerősítését tűzték ki  célul.

Csákvár egyébként a székesfehérvári hivatásos tűzoltó parancsnokság működési területéhez tartozik de mivel az egyik legtávolabbi település, ezért a hivatásos egységek akár 20-25 perces vonulási idő után tudnak kiérkezni. A helyben lévő önkéntesek viszont képesek 8-10 percen belül a helyszínre érkezni és az életmentést, kár elhárítást azonnal megkezdeni. És mivel igazi veszélyhelyzetben minden perc számít, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni a helyben lévő tűzoltóerők kezében lévő lehetőséget az életmentés, vészhelyzet megszüntetés területén.

Ehhez azonban egy biztos alapokon, a szakmai tevékenységet maga előtt fő célként  tartó, jól működő szervezetre van szükség. Az átszervezési folyamat végét jelzi az a közgyűlés amelyet szombat este tartottak.A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a tavalyi évi gazdasági és szakmai tevékenységről szóló beszámolók elfogadása, valamint az idei pénzügyi és szakmai tervek megvitatása mellett a tisztújítás is.

Az egyesület tagsága elnöknek Polyák Imrét, elnökhelyettesnek Mészáros Viktort, elnökségi tagnak Szábácsik Zsoltot, míg szakmai vezetőnek Farkas -  Bozsik Gábort ,szertárosnak pedig Varga Csabát választotta. Új hagyományt teremtve elismeréseket is átadtak, így megköszönték Géber Lajosné könyvelő munkáját. Szabó Mihály korábbi elnök sok éves tevékenységét az egyesület élén. Az év tűzoltója címmel pedig Szabácsik Zsoltot és Polyák Imrét tüntették ki.

A szakmai beszámolón elhangzott, a tűzoltó egyesület a 2016-os évben 25 alkalommal avatkozott be Csákvár és Gánt települések területén tűzesetek, balesetek műszaki mentések és villámárvizek esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!