Hírek

2016.02.04. 18:59

Köznevelési fórum, pozitív üzenettel

Székesfehérvár - Minősítés, adminisztrációs terhek, életpályamodell, bértábla, intézményfenntartás - egyebek mellett e témákban szólaltak föl pedagógusok a csütörtöki köznevelési fórumon, amelyet a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) Székesfehérvári Tankerülete szervezett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kérésére. A szakmai összejövetel célja a párbeszéd kialakítása volt a közoktatás kapcsán.

Bokros Judit

Miközben szerdán az ország több nagyvárosában is tüntettek a kormány közoktatási politikája ellen, az illetékes minisztérium tovább folytatja az egyeztetéseket. Ennek részeként kerül sor a tankerületi köznevelési fórumokra, amelyet Székesfehérváron csütörtökön rendeztek meg. A Klik elsősorban a közoktatási intézmények vezetőit várta, de érdeklődő pedagógusokra is számítottak.

A Fejér Megyei Művelődési Központban tartott fórumon részt vett a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnöke, Jámbor Ferencné is, aki így összegzett lapunknak: - Hasznosnak és pozitív üzenetértékkel bírónak értékelem a fórumot. Megtudtuk, hogy a köznevelési kerekasztal már a jövő héten összeülhet, és megtárgyalják a megfogalmazott problémákat, felvetéseket, valamint az adminisztrációs terhek csökkentésére tett engedményekről is tájékoztattak. Én a felszólalásomat a Pedagógusok Szakszervezete által közzé tett 25 pontra alapoztam, és a pedagógus továbbképzések kérdéskörét is érintettem. Úgy érzem, minden felszólaló - intézményvezető, pedagógus - félelem nélkül, a nevét vállalva (holott ezt nem kérték) mondta el véleményét, és sorolta azokat a gondokat, hiányosságokat, amelyekkel a napi munkában szembesül. Az ígéret szerint az elhangzottakat továbbítják a kerekasztal felé - mondta el Jámbor Ferencné a több, mint három órásra nyúlt fórumról. Ő úgy érzi: minden felszólaló, közoktatásban dolgozó a gyermekek oldaláról közelített a problémákhoz, megemlítve, hogyan hatnak azok vissza a tanulókra. S végül is ez lenne a lényeg: a diákok, a szülők érdekeit szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!