Hírek

2015.11.18. 07:48

Közönségszavazás! Ki kapja az idei Prima-díjat?

Szavazni november 20-án déli 12 óráig lehet.

AZ ARANY JÁNOS Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény több célú, közös igazgatású iskola. Tanulásban akadályozott és autista tanulók alap és középfokú képzését, valamint értelmileg akadályozott gyermekek, fiatalok óvodai nevelése, alap és középfokú oktatását végzik. itt. Az iskola tevékenységének fő célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek, fiatalok számára olyan befogadó, egyben ösztönző pedagógiai légkört teremtsen, mely igazodik a gyermek tudás- és fejlettségi szintjéhez, fejlődési üteméhez, perspektívájához. Pedagógusai többségének két vagy több diplomája van, elkötelezettek a humanisztikus nevelési értékek és a minőségi oktatás iránt.

BENKŐ ANDREA Székesfehérváron született, a kaposvári tanítóképzőt végezte. Tíz év tanítás után kezdett el rádiózni a fehérvári Vörösmarty rádióban. A szakma gyakorlati alapjait itt tanulta meg, az elméletit a Kodolányi főiskola rádiós szakirányán. Több éven át televíziós műsorokat is készített. 1998-ban hívták a Magyar Rádióba, hogy tudósítson Fejér megyéből a Krónika hírműsoraiba. 2001-ben lett belsős munkatárs, mára több műsor szerkesztője (Regényes történelem, Arcvonások, Szombat délután), ezek egy részének műsorvezetője is. Legszívesebben emberi sorsok bemutatásával foglalkozik, de szív-ügye az állatvédelem is. 2009-től a Herman Ottó Országos Állat-és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja.

KELLER JÁNOS tízéves kora óta a színháznak él. A Veszprémi Petőfi Színházban gyerekszereplőként, 1998-tól színészként dolgozott. Mozi és tévéfilmekben, napi sorozatban állt kamera elé. Idén ősszel kezdte a 15. évadot a Vörösmarty Színház tagjaként, ahol számtalan prózai-és zenés darabban volt, van lehetősége a közönség elé állni. A fehérvári évek alatt rengeteg szeretetet kapott és kap a nézőktől, ami minden helyzetben nagy erőt ad neki. A színházi munkáin kívül gyakran kap felkérést, hogy Fejér megye településeire eljuttassa kollégáival a színház varázsát. Örömmel vesz részt az idős korosztály szórakoztatásában (Idősek napja), vagy mentorként az ifjúság színházi nevelésében (Bojtárból Tündérkirály, Versünnep), városi, megyei rendezvényeken.

MÁHR ZOLTÁN az ELTE-n magyar-népművelés szakán szerzett diplomát, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Dolgozott ismeretterjesztési előadóként, „egyszemélyes”, települési, valamint nagyvállalathoz kötődő művelődési házban igazgatóként, megyei művelődési központban csoportvezetőként, majd 14 évig szakmai igazgatóhelyettesként. Felelősségi területei körébe tartozott – többek között – a szakmai egységek által végzett feladatok végrehajtásának koordinálása, az intézményi munkaterv elkészítése, ellenőrzése, a szakmai fejlesztési csoport munkájának irányítása, az intézményi pályázati munka koordinálása, a megyei közművelődési szakemberek továbbképzésének szervezése. 2012-ben a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ kulturális referense volt annak megszűnéséig.

SZARVAS JÓZSEF Sárbogárdon született. Pécsen, az orvosi egyetemen már tudományos diákköri munkaként végzett kísérletes mikrosebészeti műtéteket. Ez meghatározta későbbi munkahely választását: 31 éve dolgozik jelenlegi munkahelyén, a fehérvári kórház baleseti osztályán. Baleseti sebész, majd kézsebész szakvizsgát tett. Részese volt az országban eddig egyedüli oldalcserés felső végtag replantációnak, később végzett alsó végtag visszaültetést is. A Magyar Kézsebész Társaság vezetőségi tagja. Szerető családban él, feleségével 30 éve házasok. Két lányuk, egy fiuk és három unokájuk van. Kitüntetései: Pro Sanitate Emlékérem, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, Alsószentiván Díszpolgára, Magyar Civil Becsületrend.

SZEGEDI CSABA Glatz Oszkár és Barcsay-díjas festőművész. 1985-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. 1988 óta tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának. 1992-től 1995-ig Münchenben élt és dolgozott, 1995-2001 között a Budai Rajziskola tanára volt. 2001 óta a Magyar Iparművészeti, ma Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára. 1996 óta tagja a Székesfehérvári Művészek Társaságának. 2006-ban hat hónapot töltött a New London-i Griffis Art Center-ben. 2009-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megszerezte a Szabad Művészetek Doktora (DLA) tudományos fokozatát. 2009 óta a Velencei-tavi Nemzetközi Szimpozion résztvevője.

A SZENT IMRE ISKOLAHÁZ a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány napköziotthona, amely 2012 őszén kezdett működni Székesfehérváron. Az iskolaházban a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő gyerekek együtt tanulnak, játszanak, megtanulnak odafigyelni egymásra, s megtanulják, hogy jó a hóna alá nyúlni annak, aki kisebb, aki segítségre szorul. A mindennapi tanulás lényeges, de emellett fontos, hogy ahhoz módszert is kapnak az iskolaházban. Délután a gyerekeket mindarra tanítják, amit a családban kellene megtanulni. Olyan gyerekeket igyekeznek nevelni, akik saját erejükből megélnek akkor is, ha elengedik a kezüket:tudnak munkát vállalni, családot alapítani.

VARGA PÁL villamosmérnök, kutató, egyetemi oktató, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa. Hajdúböszörményben született, iskoláit ott, Debrecenben és Budapesten végezte. A távközlés és az infokommunikáció területén nemzetközi szakmai tapasztalatokat először svéd, finn és ír multinacionális vállalatoknál szerzett. Tudását 2002 óta újra itthon kamatoztatja, a BME Távközlési és Médiainformatikai tanszékének docense. Mind a villamosmérnökök, mind az informatikusok teljes évfolyamait oktatja. Tevékenységével az ipar és az egyetemek kapcsolatát is igyekszik erősíteni. Főbb tématerületei a nagysebességű- és mobil-hálózatok méréstechnikája, a heterogén hálózatok együttműködése. Feleségével és két gyerekével öt éve él Velencén.

VARRÓ JÁNOS Székesfehérváron született, itt él, zenél és tanít. Gyakran találkozhatunk vele különböző városi, megyei és országos kulturális, hagyományőrző és egyéb rendezvényeken. A nyíregyházi tanárképző főiskolán zenei, az ELTE-n kulturális menedzser diplomát szerzett, 1982 óta a fehérvári Hermann László zeneiskola tanára. Különböző formációkban muzsikál. Szívügyének tekinti a hagyományos paraszti hangszerek bemutatását. Művészeti vezetője volt az Abai Pávakör és Citerazenekarnak, az Igari Népdalkörnek. Nevéhez fűződik több zenekar alapítása. A világ sok országában megfordult, munkája elismeréseként többek között megkapta a Vörösmarty Díjat, a Fricsay Richárd díjat, a Pro Civitate díjat. A legnagyobb sikerének azt tartja, hogy 24 tanítványa készül zenetanárnak.

VIDERMANN CSABA a székesfehérvári Magyar Királyi Kardforgatók Rendje rendkapitánya, a Honvéd Szondi György SE szakosztályvezetője és elnökségi tagja. Hagyományőrző tevékenységét 2003-ban kezdte a fehérvári III. Béla Lovagrenden belül, 2004-től a Fejér Baranta egyesüleben tevékenykedett, 2006-ban, két fiával alapította meg jelenlegi szervezetét, amelynek célja Székesfehérvár, az ősi koronázó város történelmi rangjának tudatosításáért, a magyar vitézség érzetének fenntartásáért dolgozni, fegyelmezett, katonás, összetartó közösséget teremteni. Csapatával rendszeresen részt vesz történelmi és hagyományőrző rendezvényeken (Tűzzel-vassal fesztivál, Csőszi Árpádházi Fesztivál, Botond napi vásár, Csókakői várnapok).

Ha nem jelenne meg a szavazólap kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!