Hírek

2016.11.10. 20:34

Közös képzés - Együttműködés

Székesfehérvár - Megalakult a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszék Echo tanszéki csoportja - a főiskola a Fehérvári Civil Központban indít képzést.

Klecska Ernő

Többéves stratégiai partnerség és oktatási együttműködés után megalakult a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszék Echo tanszéki csoportja. Az együttműködés keretében a 2016-17-es tanévtől kezdődően az Echo Nonprofit Network a Kodolányi János Főiskola duális partnereként részt vállal a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programjának, a duális képzésnek a megvalósításában.

Ezt csütörtökön Hervainé Szabó Gyöngyvér, a Kodolányi János Főiskola tudományos rektorhelyettese, Lőrinczné Bencze Edit, a főiskola humánfejlesztési tanulmányok tanszékének vezetője és Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója jelentette be.

- A szociális munka és szolgáltatások területén ma komoly munkaerőhiány van - mondták a szakemberek. A most induló duális képzés e területen az országban az első, a Fehérvári Civil Központ, a volt Technika Háza pedig nem csak gyakorlati hely, hanem a főiskola képző helye is lesz, azaz ide járnak tanulni a diákok.

A főiskola szociális tanulmányok tanszéke 2014-ben stratégiai partnerséget kötött az Echo Networkkel, amely így oktat a KJF alap- és mesterképzésein, valamint szakirányú továbbképzésein, részt vesz azok fejlesztésében, a tananyagfejlesztésben, közös kutatások, projektek és pályázatok kidolgozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!