Hírek

2017.04.18. 19:15

Fehérvárról Sopronba - Folytatják a hagyományt az egyetemi hallgatók

Székesfehérvár - Április 23-án huszonkét hallgató és az intézményvezetők indítják el azt az obeliszket Fehérvárról, amely Sopronba jut el.

Szanyi-Nagy Judit

A selmeci diákhagyományok szerves részét képezi a csille- és rönktolás, amely a barátságot és az összetartozást jelképezi. 2002-ben Sopronból Miskolcra, 2006-ban Selmecbányára, 2009-ben Dunaújvárosba toltak egy-egy díszes farönköt az egyetem hallgatói. Ezt a sort 2014-ben Székesfehérvár követte, amikor a Geoinformatikai Kar Sopronból Fehérvárra költözött. A soproni egyetemisták szerint a fehérvári hallgatók az elszakadás ellenére továbbra is selmeci diákok maradtak, így szeptember 14-én elindulva, majd 20-án megérkezve gyalogosan egy farönköt toltak a megyeszékhelyre.

Huszonkét fiatal indul útnak április 23-án, hogy a farönköt gyalogosan Sopronba juttassák Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az összetartozást természetesen a székesfehérvári diákok is igyekeznek méltóképpen kiemelni, így április 23-án, vasárnap egy 1,14 méter magas obeliszket indítanak útjára Sopronba. A Fehérvárról induló gyalogos csapat Iszkaszentgyörgyön, Kincsesbányán, Fehérvárcsurgón, Bodajkon, Balinkán, Bakonycsernyén, majd többek között Szápáron, Bakonybélen át jut el a végcélig, a tervek szerint április 29-ig. A legfrissebb hírek a Visszatolás 2017 közösségi oldalán is elolvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!