Fehérvárról Sopronba - Folytatják a hagyományt az egyetemi hallgatók

2017. április 18., 21:15 szerző: Szanyi-Nagy Judit
komment
Székesfehérvár - Április 23-án huszonkét hallgató és az intézményvezetők indítják el azt az obeliszket Fehérvárról, amely Sopronba jut el.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A selmeci diákhagyományok szerves részét képezi a csille- és rönktolás, amely a barátságot és az összetartozást jelképezi. 2002-ben Sopronból Miskolcra, 2006-ban Selmecbányára, 2009-ben Dunaújvárosba toltak egy-egy díszes farönköt az egyetem hallgatói. Ezt a sort 2014-ben Székesfehérvár követte, amikor a Geoinformatikai Kar Sopronból Fehérvárra költözött. A soproni egyetemisták szerint a fehérvári hallgatók az elszakadás ellenére továbbra is selmeci diákok maradtak, így szeptember 14-én elindulva, majd 20-án megérkezve gyalogosan egy farönköt toltak a megyeszékhelyre.

Huszonkét fiatal indul útnak április 23-án, hogy a farönköt gyalogosan Sopronba juttassák Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az összetartozást természetesen a székesfehérvári diákok is igyekeznek méltóképpen kiemelni, így április 23-án, vasárnap egy 1,14 méter magas obeliszket indítanak útjára Sopronba. A Fehérvárról induló gyalogos csapat Iszkaszentgyörgyön, Kincsesbányán, Fehérvárcsurgón, Bodajkon, Balinkán, Bakonycsernyén, majd többek között Szápáron, Bakonybélen át jut el a végcélig, a tervek szerint április 29-ig. A legfrissebb hírek a Visszatolás 2017 közösségi oldalán is elolvashatók.

Szanyi-Nagy Judit

2017. április 18., 21:15 szerző: Szanyi-Nagy Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...