Hírek

2015.05.04. 15:38

Közösségi házat kap Sinatelep

Ercsi - Közösségi házat kap Sinatelep, a várostól 8,5 kilométerre lévő, kissé mostoha településrész.

Tribolt Lajos

A város önkormányzata úgy döntött, hogy a Sinatelepen lakóknak is kell közösségi ház. Egy kihalás miatt lakatlanná vált épületet néztek ki, ez egy kétlakásos, kétszintes épület egyik fele.

A városrésznek ebben a ciklusban ismét van képviselője, hiszen Propszt Zsolt helyben lakó bekerült a testületbe. A százhalombattai gyárban tűzoltóként dolgozó képviselő szívügyének tekinti az ötszáz főt sem elérő, de a várostól 8,5 kilométerre lévő telep sorsát.

Propszt Zsolt önkormányzati képviselő a leendő közösségi ház előtt, amit közösen újítanak fel
Fotó: Koppán Viktor

Az önkormányzat heti ülésén jóváhagyta azt az adásvételi szerződést, amivel az épület a birtokukba kerül. Természetesen szükség lesz belső átalakításokra, az évek alatt elvadult udvar rendbetételére. A képviselő szerint a helyi szervezetek, a Sinatelepért Egyesület és a helyi polgárőregyesület másokkal együtt elvégzi a munkákat, az önkormányzatnak csak az anyagot kell biztosítani.

Az épületben majd helyet kaphat a helyi nyugdíjas klub, a polgárőr egyesület, a településért dolgozó civil egyesület, itt lehet a körzeti megbízott irodája, s kialakítható egy orvosi rendelő is, aminek működtetését egy orvos képviselő oldaná meg. Természetesen más közösségi programok is helyet kapnának a 100 négyzetméteres épületben és udvarán, miután összefogással rendbeteszik.

A közösségi tér régi hiány a településrészen. Hiszen nem sok minden van itt. Egy vegyes bolt és a másik településrészen egy kocsma szolgálja ki az igényeket. Más nincs a településrészen.

Ráadásul maga Sinatelep is két részből áll. Van a régebbi, az alsó rész és az újabb, felső rész. A kettőt mintegy kilométeres távolság és a Váli víz, Szent László patak közös szakasza választja el egymástól.

Az újabb, nagyobb településrészen kialakuló közösségi ház sokat segíthet az itt élők életminőségén, a közösség alkotás lehetőségén. hamarosan már az önkéntesek munkáján múlik, hogy mikorra kapja meg új funkcióját az egykori lakóház és mikor költözhetnek be otthonukba a civil szervezetek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!