Hírek

2015.04.16. 16:20

Közvetlen közelről lőtték meg a kutyát

Csákvár – Közvetlen közelről meglőtték a kutyát, melyet Csákvár környékéről vittek be a Herosz Takarodó úti menhelyére. Az állatvédők feljelentést tettek és várják a szemtanúk, információt adók jelentkezését.

S. Töttő Rita

Csákvár környékéről került be az a két év körüli malamut keverék kan a Herosz Takarodó úti állatotthonába, amelynek tüzetesebb átvizsgálása során kiderült: valaki közvetlen közelről meglőtte az ebet.

- Megtaláltuk benne a lövedék nyomait, amely két csigolya közé ékelődött be – nyilatkozta a feol.hu-nak Krepsz Gyöngyi, a menhely vezetője. Az állat hátsó fele teljesen lebénult a roncsolódott gerincvelő miatt, a végtagok mély fájdalom érzete pedig teljesen kiesett, továbbá az állat inkontinens volt. Hiába próbáltak, az állatvédők már nem tudtak segíteni rajta. Krepsz Gyöngyi elárulta: a további fájdalom megelőzése érdekében elaltatták.

Maxot már elaltatták, mert elviselhetetlen szenvedéseken ment át és nem tudták volna meggyógyítani
Fotó: Herosz

– Feljelentést tettünk a rendőrségen állatkínzás miatt, amelynek minden rendelkezésünkre álló adatot, dokumentumot átadtunk – tette hozzá a menhelyvezető, aki egyébként nem állítja, hogy a kutya gazdája lőtte meg az ebet, de hangsúlyozza: aki az állatát elhagyja, elűzi, hasonló eshetőségeknek teszi ki.

Maxen – mivel így nevezték el az állatotthonban a kutyust – a feljelentés és egy esetleges büntetés ugyan már nem segít, de talán más állatok szenvedését megelőzheti – vélekedik a menhelyvezető. A Herosz fehérvári szervezete kéri, aki a képen látható, jellegzetes, kerek fejformájú, lekonyuló fülű kutyát felismeri, érdemi információt tud róla adni vagy a tulajdonosáról, az mielőbb jelentkezzen a [email protected] e-mail címen, a 22/379-374 telefonon, vagy személyesen a Székesfehérvár Takarodó út 5. szám alatti HEROSZ Állatotthonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!