Különdíjas lett a mátyásdombi iskolások zászlója: vendégségbe jött a Puskás Akadémia

2015. november 12., 10:14 szerző: Házi Péter
komment
Mátyásdomb – A mátyásdombi iskolások szurkolói molinója nyerte a Puskás Akadémia különdíját, jutalmul eljöttek focizni az akadémia tagjai, akiket nagyon vártak már a helyi kis focisták.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Lonkai Ármin Általános Iskola diákjainak valószínűleg kivétel nélkül a Puskás Akadémia NBI-es focicsapata a kedvence. Nem véletlen, ugyanis a megye déli csücskéből az akadémiának köszönhetően félévente két meccsre is elmehettek a lelkes kis focirajongók. Lászlóné Kovács Márta, illetve a tornatanár, Perger András vezetésével egy Hajrá Mátyásdomb, hajrá Puskás Akadémia! feliratú molinót is készítettek a gyerekek, a „lepelre" mindenki elkészítette a saját kézlenyomatát, majd  a meccseken ezzel szurkoltak.

Nos, ez a zászló olyannyira elnyerte az akadémia tetszését, hogy különdíjat szavaztak meg az alkotásnak, köszönetül és jutalmul pedig most az NBI-es csapat focistái személyesen tettek látogatást a mátyásdombi iskolában, ahol egy meccsre is kiálltak a gyerekekkel. Nagyon régóta készültek már a találkozóra a diákok, akik között szép számmal akad kapus, csatár és középpályás is, sőt, Mátyásdombon a lányok is szeretnek focizni. A labdázgatást persze Puskásék nyerték, de a találkozó élménye könnyen lehet, hogy sok fiatalt sarkall majd arra, hogy később komolyan is sportoljon. Ha ez sikerül, mér megérte!

Az akadémia egyébként külön kis videót is forgatott a találkozóról, amelyet a neten most már bárki megnézhet. A hetvenegy főt számláló iskola diákjai pedig már a következő találkozót várják, remélik, egyszer – amiként ők mondták – újra eljönnek egyszer a „puskások"!

Házi Péter

2015. november 12., 10:14 szerző: Házi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...