Hírek

2017.03.06. 10:50

Fehérvári üzlet elől lopta el a kiskutyát, hogy később eladja

Székesfehérvár – Már a bolthoz kikötött kutyák sincsenek biztonságban: vasárnap délben ment bevásárolni egy fehérvári gazdi kedvencével, ám amikor kijött, Nesinek csak a hűlt helyét látta... A két közelben szolgálatot teljesítő rendőrnek azonban épp akkor lett gyanús a korábbról ismert hajléktalan: vajon miért van kutyával?

S. Töttő Rita

Szokásos bevásárló körútjára indult vasárnap Gerván Jánosné Nesivel, a bolognese kiskutyával a Rákóczi úti bevásárló központba. Kikötötte a pórázt a bejárat elé és teljes nyugalomban tért be, hogy megvegye azt a pár dolgot, amire szükségük van. Ám amikor a gazdi, Gerván Jánosné kijött az üzletből, megdöbbenve látta, hogy kedvence sehol nincs.

– Még most is dadogok, amikor erre gondolok. Megkérdeztem egy fiatalembert, nem látta-e, ki vitte el  a kutyát. Ő ugyan nem, de más valaki   mondta, hogy két hajléktalannak tűnő férfi vitte el és azt is megmutatták, merre mentek. Azonnal indultam utánuk, közben remegtem, vert a víz. A már említett  fiatalember utánam jött, hogy segít , így ő volt az, aki helyettem felhívta a 112-őt, mert én képteln voltam kezelni idegességemben a telefont.

Szerencsére hamar megtalálták, miután a rendőröknek és egy szemtanúnak is furcsa volt, ahogy egy hajléktalan egy fehér kiskutyával sétálgat

A rendőrségi hívásnál igazából arra számítottam, hogy nem vesznek komolyan, hiszen ez „csak egy kutya”. Ezzel szemben készségesek voltak, segítettek. És a nagy csoda, hogy néhány percen belül már hívtak is vissza,  szerintük megvan a kutyus.

Két szerencsés együttható is közrejátszott azonban abban, hogy Nesi sorsa mégiscsak jóra fordulhatott, körülbelül negyed órával később: egyrész a mobiltelefonok világában nem meglepő, hogy akadt a téren valaki, akinek furcsa volt, hogy egy hajléktalan ember „elköt” a bolt elől egy fehér bolognese kiskutyát, ezért gyorsan lefotózta.

Nesi, a bolognese kiskutya kalandos úton került vissza gazdájához, Gerván Jánosnéhez

Pár perccel később pedig épp akkor hajtott el a hajléktalan mellett Takács Gábor főtörzsőrmester, a székesfehérvári kapitányság körzeti megbízottja és Vég Dániel, törzsőrmester, akik korábbról ismerték a férfit, hiszen többször igazoltatták már. Mint később mesélték, gyanús volt nekik, hogy ezúttal egy csinos, hófehér kutyussal sétálgat. És ezután nem sokkal be is érkezett a kapitányságra a gazdi bejelentése, hogy kiskutyáját valaki elvitte. Innentől felgyorsultak az események: a fényképet készítő szemtanú és a korábban látottak egyértelművé tették, ki lehetett a tettes.

– Visszafordultunk oda, ahol utoljára láttuk a férfit, kisebb nyomozás után pedig rá is bukkantunk – mesélte a főtörzsőrmester, aki kollégájával még épp időben talált rá a Szegfű Gyula utcában a szerencsétlenül járt Nesire, ugyanis a hajléktalan férfi épp el akarta adni a kutyust.

Ezután a 43 éves férfit előállították, aki hamar bevallotta, hogy ellopta a kutyust és el akarta adni. A   rendőségen Nesi és gazdája is nagyon hálás volt, a kiskutya minden rendőrhöz odabújt egy kis „köszönömnyi” simogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!