Hírek

2014.11.18. 21:05

Kutyatámadás az általános iskolában

Mezőfalva - Két súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó kutyatámadás történt kedden délután a mezőfalvi iskola udvarán - olvasható a Mezőhír internetes portálon.

A napközis gyerekek az ebéd utáni levegőzést követően az udvarról indultak vissza az iskola épületébe tájékoztatott az igazgatónő. Vonulás közben az intézmény közelében elszabaduló nagytestű kutya elkapta a hátul álló harmadik osztályos fiú vádliját. A segítségére siető tanítónő magára vonva a kutya figyelmét megakadályozta, hogy az eb tovább marcangolja a gyerek lábát. A fiú kiabálására több felnőtt is érkezett az épületből, akik különböző eszközökkel próbálták a kutya figyelmét elvonni. A fiú sikeresen bemenekült. A tanítónő könnyebb sérülések árán szintén bemenekült az iskolába. Közben a napközisek berohantak a főépületben lévő igazgatóhelyettesi irodába segítségért. A riasztásra az egyik igazgatóhelyettes a közelben lévő takarítónővel kézben két seprűvel azonnal az udvarra futott, mert nem tudták, hogy már nincs gyerek az udvaron. A kutya azonban még ott volt, és rátámadt az érkezőkre. A két ember közül a technikai dolgozó járt rosszabbul, több helyen megharapta a kutya.

Az iskola vezetői értesítették az illetékeseket körzeti orvost, mentőket, polgármestert, rendőrséget, a gyermek édesanyját, a tankerületet és nem engedtek ki senkit az épületből, amíg a kutya szabadon volt. A kiérkező rendőrök már a gazda által megkötött ebet találták. A sérültek közül a takarítónő és a tanítónő hazajött, a gyermek még kórházi ellátásban részesül tájékoztatta lapunkat Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

A hatósági állatorvos először 14 napos karantént javasolt, de 90 nap is lehet belőle. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ebnek semmilyen oltása és papírja nem volt.

A rendőrség rendelkezésre álló adatai alapján az állat azért szabadulhatott el, mert gazdája, egy helyi 56 éves nő megszegte az ebtartásra vonatkozó szabályokat. Az asszonyt az egyenruhások a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és gondoskodtak a megvadult állat elhelyezéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!