Hírek

2015.09.22. 14:41

Lagzi Lajcsi a rácsok mögött (frissítve)

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi a székesfehérvári kapitányság fogdájának "vendége". Úgy tudjuk, ma reggel Fejér megyei rendőrök intézkedtek a Komárom-Esztergom megyei Mocsán egy luxusvillában, rengeteg rendőr volt a helyszínen.

Buthy Lilla

Kérdésünkre, Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az alábbi tájékoztatást adta: "A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen lopás és vesztegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók 2015. szeptember 22-én a büntetőeljárás kapcsán egy 54 éves férfit és 49 éves mocsai nőt, valamint egy 39 éves táti lakost otthonukban elfogtak és előállítottak a főkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették őket. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi és egy nő a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat.  A házkutatás és a kihallgatások jelenleg folyamatban vannak."

A Népszabadság írta meg májusban, hogy rendőri közreműködéssel illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók Galambos Lajos mocsai birtokán, az áttételes tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. közeli telephelyén, illetve a személyéhez köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. Az ügyben eljáró Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság akkor házkutatást is tartott: akkor a rendőrök azt mondták, ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, a gyanú pedig vesztegetés. Galambos Lajos májusban azt nyilatkozta a lapnak, a plombákat sosem manipulálta és pláne nem vesztegetett meg senkit.

Kérdésünkre Kiss Z. Edward szóvivő elmondta: A keddi előállítottakat este gyanúsítottként hallgatták ki, és mindhárom személyre vonatkozóan előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

Frissítés: Gyugyi Csillától, az ügyben eljáró Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség holnap indítványozhatja a bűnügyi őrizetben levők előzetes letartóztatását a nyomozási bíró előtt. A zenész a velvet.hu-nak ügyvédjén, Berényi Andráson keresztül azt üzente, nem szorul rá arra, hogy bárkit is megvesztegessen. Azt mondta: "Az ügy egy régre visszavezethető, személyes konfliktuson alapul." A legfrissebb hírek szerint pedig gyanúsítotti kihallgatásán is ártatlannak vallotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!