Hírek

2015.09.04. 13:25

Lámpakorszerűsítés 200 millióból: tényleg elbukta Fehérvár?

Székesfehérvár – Kétszáz milliós lámpakorszerűsítési programtól eshet el a város önhibáján kívül: a polgármester szerint nonszensz, hogy egy főosztály jogorvoslat nélkül ilyen döntést hozhasson.

Házi Péter

A péntek délelőtti rövid közgyűlésen számos fontos kérdés került napirendre: elfogadta a testület a 2014-2020 közti uniós források felhasználásáról szóló stratégiát, ami azt jelenti, 17 milliárd forintnyi forrást hívhat majd le a város a következő években. Amint Cser-Palkovics András a közgyűlést követően hangsúlyozta, a felhasználás tekintetében még van mit tennie az önkormányzatnak, de az első kiírások már várhatóan az ősszel megjelennek, amelyeken a város el is indulhat. Nincs viszont ilyen jó hír a maroshegyi és  alsóvárosi városrészben tervezett közvilágítás-korszerűsítéssel kapcsolatban, ahol egy jogszerűen lefolytatott eljárás végén a miniszterelnökség közbeszerzés felügyeleti főosztálya egy olyan tanúsítványt adott ki, amelyben a munkára pályázó cégek egyik referenciáját vitatja: – Így most nem tehettünk mást, mint, hogy a zárt ülésen érvénytelenítettük az eljárást és egyelőre nem tudjuk lehívni a 200 milliós forrást. Ezek után megvizsgáltatjuk a Városgondnoksággal, saját fejlesztésben ki tudjuk-e építeni a takarékos közvilágítást. Azt viszont nonszensznek tartom, hogy egy minisztérium főosztálya mindenfajta felelősség, jogorvoslati fórum nélkül hozhasson döntést 200 millió forint sorsáról – fogalmazott Fehérvár polgármestere, aki hozzátette, minden lehetséges jogi- és politikai fórumon megteszik a lépéseket, hogy mindennek következménye legyen és valamilyen formában mégis Fehérvárra kerülhessen a kétszázmillió forint.

Döntés született arról, hogy még idén körforgalmat építenek a Királysor és a Géza utca kereszteződésében, ahol a balra kanyarodó járművek takarták a gyalogosokat, ami miatt baleset is volt itt.

Felújítják a Krasznai köz és Krasznai utca burkolatát, javítják a csapadékvízelvezetést is. A Kinizsi utcában 35 millió forintból kicserélik a régi vízvezetéket, ez a munka ugyancsak most ősszel kezdődik, jövő tavasszal pedig ezt követheti a teljes szélességű úthelyreállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!