Hírek

2016.09.11. 15:06

Lángoltak a gumik, robbant a benzintartály - Kiégett egy autó Kápolnásnyék közelében

Békésen haladt Hajnalka Alfa Rómeójával Budapest felé, az M7 autópályán, háta mögött Dézi és Brúnó kutyájával. Az autó motortere füstölni kezdett, ezért Hajnalka lekanyarodott Kápolnásnyék irányába, hogy szerelőt találjon.

E. Várkonyi Péter

Sokáig nem jutott, mert a motortérből lángok csaptak fel. Hármójuknak ennyi ideje volt, hogy kiugorjanak a lángoló járműből. Ezután filmekben látható jelenet következett, begyulladt az egész autó.

A menekülési szerencse után, a következő jó dolog az volt, hogy hazafelé tartott dr. Sirák András orvos – aki maga is többször tűzoltóként áll menteni – és ő is segített menekülni, egyben jelentette a tragédiát a tűzoltóknak. Elmondása szerint 9 perc alatt érkeztek Pázmándról az Önkéntes Tűzoltóság tűzoltói és igen gyorsan megkezdték a veszélyes oltást.

Lángoltak a gumik, robbant a benzintartály, égett az autó kárpitja, a motor és minden ami éghető. Olvadt a fém, a tűz martalékává lett a jármű.

Hajnalka a két kutyáját is féltve, kért vizet a tűzoltóktól az állatoknak, mert azok csaknem sokkot kaptak. Később már megérkeztek a fehérvári tűzoltók is, így a pázmándiakkal közösen oltottak. Némelyikük ápolta a kutyákat és a vezető lelkét.

Az Alfa Rómeón már nem lehetett segíteni, ronccsá égett, de a legfontosabb, hogy emberi és állati életek menekültek meg. A forgalmat a gárdonyi rendőrök terelték, mert az útzár teljes volt. Az útfenntartókat is értesíteni kellett, mert az úttest aszfaltja teljesen megolvadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!