Hírek

2014.01.27. 16:10

Lassú is, zsúfolt is

Kincsesbánya - Lassú is, zsúfolt is, ráadásul mintha a fékje sem lenne tökéletes - így jellemezte olvasónk a falu és a megyeszékhely között közlekedő Volán buszt.

B. Kiss László

 

 

A kincsesi olvasónk által kifogásolt autóbusz, amely Isztimér és Fehérvár között is közlekedik. (Fotó: olvasó)

Az Alba Volánt illető panaszával kereste meg lapunkat egy kincsesbányai olvasónk, aki napi rendszerességgel utazik a község és a megyeszékhely között közlekedő járaton. Az alábbiakat mondta el.

A Kincsesbánya-Székesfehérvár vonalon közlekedő busznak eltörött a tengelye, ezért egy  " retro " járművet állítottak be helyette.Ez utóbbi olyan állapotban volt, hogy magától nyílt az ablak, az ajtó menet közben kinyílt, és nem volt fűtés. Az utasok lábára menet közben jött a hideg.

A buszon legföljebb három sebesség lehetett, mert hatvannál gyorsabban nem tudott menni. Ezért az utasok rendszeresen lekésték Fehérváron a csatlakozást. Ennek a busznak azonban aztán lejárt a műszakija, és a vonalon most - körülbelül két hete - egy harmadik busz közlekedik. Ez sem jobb azonban az előzőnél. Az utas szerint csak egyetlen keréknél fog a fékje, amire abból következtet, hogy a sofőr - úgymond - szakaszosan fékez.

A busz túlzsúfolt, különösen a reggeli 5 óra 45-kor Kincsesről induló járat.Ez a busz sem képes tartani a menetidőt, továbbra sem érik el az utasok Fehérváron a csatlakozást. Fél órákat lénytelenek várni a következőre. A késést persze a munkahelyen nem díjazzák.

Olvasónk észrevételeire az alábbiakban reagált Pruzsina Alice, az Alba Volán kommunikációs munkatársa.

"Elöljáróban hangsúlyozzuk, hogy minden, utast szállító, járatot teljesítő autóbuszunk rendelkezik műszaki engedéllyel. Bármely telephelyünkről is induljon, megfelelő műszaki állapotban kell, hogy legyen ahhoz, hogy részt vehessen a közlekedésben. A levélíró által említett Kincsesbánya-Székesfehérvár között helyközi járatot teljesítő autóbuszok mindegyike - mint minden más jármű az Alba Volánnál - kéthetente műszaki vizsgálaton vesz részt. Itt nem csak feltárják a kollégák a hibákat, de ki is kell javítaniuk ahhoz, hogy újra munkába állhasson a busz. A levél írója olyan tényeket állít, melyek laikus utasként nehezen állapíthatók meg - ilyen például a fék állapota. Műszaki bázisunkon modern műszeres méréseket végzünk, ezek eredményei alapján kerülhet forgalomba az adott autóbusz.

A járatkésésekkel kapcsolatos jelzést köszönjük, megvizsgáljuk annak okait és amennyiben nem a forgalmi viszonyok miatti néhány perces, adott esetben elkerülhetetlen menetrendi eltérésről van szó, orvosolni fogjuk a problémát " - zárja válaszlevelét Pruzsina Alice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!